Vridos

/  Uncategorized   /  Vridos sluit niveau 6 sterk af tegen WIK-unive (0-4)

Vridos sluit niveau 6 sterk af tegen WIK-unive (0-4)

Giessenburg – Het was wederom een mooie zonnige zaterdagmiddag, een week voor kerst en normaal gesproken een vrije dag in de competitie, behalve…; voor de meiden van Vridos N6. Zodra de hoedje-wippers klaar waren met hun wekelijkse training, stonden de meiden te springen om aan de laatste wedstrijd op niveau 6 te beginnen: thuis tegen Wikky. Fred werd weer uit de kast gehaald en zodra interim-aanvoerder Laila van Pelt klaar was met het vervullen van haar officiele taken kon de strijd beginnen!

Maar…. de start verliep uiterst moeizaam. Weer even wennen? Tijd dus voor een time-out, een peptalk, een slokje wicky en weer verder. De achterstand liep echter steeds verder op 8-1, 10-2 en het leek erop dat de kleine Wikkers een grote overwinning zouden gaan behalen. Dit besef drong ook bij Vridos door en de meiden wisten dat er wat moest gebeuren; Laila en Dorith schroefde hun service op, Jo-anne en Naomi verdedigde sterk en Celeste bleek onverslaanbaar aan het net. Gezamelijk trokken ze ter strijden en wisten ze de tegenstander op alle fronten af te troeven. De eindstreep kwam inzicht en het vertrouwen groeide, maar bij een stand van 21-23 ging het toch nog mis. Ondanks de geweldige eindsprint van de meiden bleef WIK aan de goede kant van de score, 21-25.

Deze klap kwamen de meiden in de tweede set moeizaam te boven en wederom begonnen ze met een valse start, er werden steeds meer servicefouten gemaakt en ondanks de goede verdediging kwam de bal moeizaam over het net. De achterstand was echt nog niet zo groot als de vorige set en dus hadden de meiden vertrouwen in een goede afloop. WIK bleef echter sterk overeind en wist zo weer een puntje mee te nemen naar Groot-Ammers: 13-25.

De derde set liep in hetzelfde tempo door, maar beetje bij beetje groeide de meiden in de wedstrijd. De neuzen dezelfde kant op, ogen op de tegenstander gericht, strijdend voor iedere bal en zo wisten ze verschillende keren de bal mooi in drieën te spelen. Tel daarbij een prachtige serviceserie op van Laila, Jo-anne en Naomi (maar liefst 9 keer op rij, een record!) en de winst was wederom binnen handbereik, de standvastige Wikkers hielde echter wederom het hoofd koel… 23-25

De vierde set (evenals de derde trouwens) doet de titel van dit verslag pas echt eer aan! Vanaf het begin van de set streden de meiden om iedere punt, het aantal servicefouten werd tot nul gereduceerd en ook de set-up begon steeds meer vorm te krijgen. De meiden waren in uiterste concentratie en liepen vanaf het begin op de noorderlingen uit. Zou het dit keer gaan lukken? De meiden deden hun best, verschillende ballen werden netjes over het net gewerkt en de strijd om een punt duurde steeds langer. De kleine tegenstanders bleken echter niet van hun voetstuk te krijgen zijn en wederom gingen ze er met de winst vandoor: 20-25

Overigens geeft de duur van de wedstrijd aan dat beide partijen erg aan elkaar gewaagd waren. De wedstrijd duurde maar liefst 75 minuten, ook een record.

De volgende officiele wedstrijd is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk 21 of 28 januari 2012 zijn. Tussendoor spelen de meiden op 4 januari een oefen-driekamp uit bij DOS in Schoonhoven.

Speelster van de week: Naomi de Weerdt (c)