Sportfit Dames

  /    /  Sportfit Dames

Sportfit dames   (voor 55-plus op woensdagochtend 10.00 – 11.00)

De leden kunnen kiezen uit twee lestijden: Wekelijks een uurtje met elkaar sporten is niet alleen gezond, maar ook nog gezellig.

Wat wordt er zoal gedaan? Eigenlijk is elke les weer anders. Natuurlijk komen diverse oefeningen steeds weer terug, maar als het kan weer net iets anders dan in een vorige les.

Er wordt o.a. gewerkt aan de conditie; uithoudingsvermogen; evenwicht, coördinatie; lenigheid en verder zijn er ook nog spierversterkende oefeningen.

Sport gaat met zijn tijd mee, want de bewegingen worden op het ritme van muziek gemaakt. Bijvoorbeeld: wandelen, snelwandelen, huppelen, joggen, rennen, (touwtje) springen. Verder oefeningen voor o.a. de buik-, been- en rugspieren. Lenigheid in de schouders en heupen.

Al deze oefeningen doen we met elkaar, in groepjes, twee-tallen of in spelvorm. Daarbij maken we ook wel gebruik van hoepels, stokken, ballen, touwtjes, noem maar op.

Aerobic of “Steps” komen ook regelmatig aan bod of worden in de lessen verwerkt. Kortom, de lessen zijn heel veelzijdig.

Dus dames:

Heeft u zin en tijd om mee(r) te bewegen, kom dan eens langs en doe mee.
Op woensdag van 10.00 tot 11.00.