Volleybal

  /  Volleybal

Allereerst natuurlijk super fijn dat je interesse hebt om bij Vridos te komen volleyballen! Een nieuwe sport of al bekend; het maakt allemaal in ieder geval niet uit, zolang je maar weet dat je altijd met veel plezier bij ons terecht kan. Wel is het natuurlijk handig als je een beetje bekend bent met wat je te wachten staat, vandaar dat we graag even wat uitleg geven over wat volleyballen bij Vridos inhoud.

Verschillende niveau’s | De volleybalsport is globaal in vier delen onderverdeeld waarin vooral de wijze van wedstrijdspelen verschilt. Laten we deze eerst eens goed toelichten, omdat dit wel degelijk van belang is voor jouw carrière:

informatie Volleybal Vridos

Naar aanleiding van jouw ervaring en leeftijd zal je door de trainer aangewezen worden om bij een bepaalde groep aan te sluiten. De bovengenoemde leeftijden zijn namelijk ter indicatie.

Trainingen | Nadat je groep bekend is ga je natuurlijk eerst aan de slag met de trainingen. In principe staat er per groep één tot anderhalf uur training op het programma onder leiding van een trainer(ster) en assistent trainer(ster). Zij zullen jou alle technieken aanleren variërend van onderhands passen, bovenhands spelen tot smashen. Voor de jongste kinderen is dit echter zeer laagdrempelig opgebouwd volgens het CMV-principe.

Het kan het soms wat verwarrend zijn waar jij jezelf kan melden, wil je weten waar je kunt aansluiten neem dan contact op met: volleybal@vridos.nl

Wedstrijden | Nadat je een aantal keer getraind hebt kan het mogelijk zijn dat de trainer je vraagt of dat je wedstrijden wilt gaan spelen. Voor de allerjongsten is dit georganiseerd in CMV-toernooien welke gespeeld worden op het voor jouw bestemde niveau. Zo start je bijvoorbeeld op niveau 2 simpel met vangen en gooien, maar ben je dus al heel snel in staat om leuke wedstrijdjes te spelen tegen leeftijdsgenoten. Deze toernooien worden georganiseerd bij verschillende verenigingen in de regio Alblasserwaard en zijn meestal ’s ochtends één keer in de drie weken in de periode oktober tot april en zijn bestemd voor de kinderen van CMV niveau 1 tot en met 4.

Vanaf CMV niveau 5 en 6 wordt er namelijk gespeeld in competitieverband tegen andere teams uit de regio, dit heet ook wel de regiocompetitie. Vanaf dit moment wordt je ingedeeld in een vast competitieteam, waarmee je verschillende wedstrijden gaat spelen. Deze competitie is verdeeld in twee seizoenen: één van eind september tot december en één van januari tot april. Gedurende één zo’n seizoenshelft speel je ongeveer 10 wedstrijden, waarvan de helft thuis in eigen zaal en de andere helft uit.

Belangrijk hierbij is wel te weten dat als je deel gaat nemen aan deze competitie jouw team er wel vanuit mag gaan dat je het merendeel van de wedstrijden aanwezig bent: volleybal is immers een teamsport. Omdat er twee seizoenshelften gespeeld wordt, kan het overigens zijn dat er gedurende het jaar wijzigingen in de teamsamenstellingen optreden. Natuurlijk proberen we deze beperkt te houden, maar soms gaat het niet anders.

Ouders | Ja, natuurlijk lijkt het ons super leuk dat jij komt volleyballen, maar we kunnen het niet alleen. Soms hebben we namelijk je vader of moeder nodig… er zal namelijk vervoer geregeld moeten worden voor de wedstrijden en als je competitie speelt zal ook de wedstrijdkleding geregeld gewassen moeten worden. Gelukkig maakt de trainer of coach hiervoor een schema zodat jij je ouders op tijd kan vertellen wanneer ze wat moeten doen.