Judo

  /  Judo

Judo is een olympische sport die geschikt is voor jong en oud.

 

Er zijn op dit moment enorm veel ideeën en rages die op body en mind gericht zijn. Judo bestaat al meer dan 100 jaar en is eigenlijk de vorm van sportbeoefening die alles in zich heeft, maar doordat het een sport is met vele technische mogelijkheden zullen de beoefenaars er nooit op uitgekeken zijn.

Er zijn miljoenen beoefenaars overal ter wereld en wordt recreatief en op wedstrijdniveau beoefend.

Judo kan een deel uitmaken van de algemene opvoeding en vervult daarin een sociale en pedagogische functie. Discipline, doorzettingsvermogen, respect voor elkaar en samenwerken is de eerste gedachte achter het judo.

De jeugd komt in aanraking met alle basisvormen van bewegen. Het bevorderd je lichamelijke en motorieke ontwikkeling in positieve zin.

 

Alle aspecten van het bewegen (tillen, dragen, duwen, trekken, draaien, keren, vallen enz) komen in het judo tot uiting en is daardoor een uitermate geschikte sport voor kinderen met een bewegingsachterstand, maar ook voor kinderen die hun energie kwijt moeten.

Spelenderwijs en met vallen en opstaan maken de kinderen vanaf 6 jaar kennis met de judotechnieken.

Bij ons staat de judoka voorop. Wedstrijdjudoka of recreatieve beoefenaren zullen beide met plezier de judosport kunnen beoefenen.

 

Instaptoernooien

Iedere judoka kan in deze toernooien op eigen niveau meedoen. Meedoen is belangrijker dan winnen en zeker op jonge leeftijd. Plezier voor sporters, ouders en ook de begeleiders zijn voor ons belangrijk om de judosport met elkaar nog lang te beoefenen.

 

De voordelen op een rijtje

Het houdt ter eerste je lichaam gezond.

Je krijgt er meer zelfvertrouwen door (je bent niet zo snel bang meer voor anderen)

Je leert effectiever reageren op moeilijke situaties in je omgeving (zoals lastig gevallen worden op straat, voor jezelf opkomen om iets te bereiken).

Grenzen verleggen en leren positief omgaan met agressie.

Preventieve werking (als je je sterker en weerbaarder toont, straal je dit ook uit).

 

Wij zien jou graag op de dinsdagavond in Sporthal de Giessenhal.

Judoka’s tot en met 10 jaar beginnen om 19:00 uur

Oudere judoka’s starten om 20:00 uur.