Vridos

/  Uncategorized   /  Vridos N6 stijgt een plaats op de ranglijst (3-1)

Vridos N6 stijgt een plaats op de ranglijst (3-1)

Sliedrecht – Dagen verstrijken, de temperatuur daalt en de nazomerse zonnestalen maken plaats voor mist en wolken. Een week na het sterke optreden van de meiden van Vridos N6 in de verloren thuiswedstrijd tegen Wik-Unive zat de schrik er nog goed in en dus werd tijdens de training besloten om maar met een klein groepje af te reizen naar de stoep van Sliedrecht voor een aanval op Sliedrecht Sport N6 deel 2.

In goed overleg werd afgesproken dat Naomi, Renske, Dorith en Laila de Giessenburgse eer zouden gaan verdedigen in Sliedrecht terwijl de rest de thuisvesting zou verdedigen tijdens de uitvoering van de gym. Achteraf een strategische zet, de gymuitvoering verliep vlekkeloos en de wedstrijd in Sliedrecht werd gewonnen!!

Direct na de aankomst in Sliedrecht zette de Sporters een aantal tactische zetten en dus werd er snel nog even een wedstrijd korfbal gestart om ons lekker te laten wachten. Na een half uur was de situatie echter onhoudbaar en kon ons kleine gezelschap eindelijk beginnen aan de warming-up van maar 10 minuten. En of dit alles nog niet genoeg was besloten ze ook nog het veld even te verkleinen. Maar alle moeite bleek voor niets geweest te zijn, de vier meiden van Vridos kwamen sterk uit de startblokken en waren vastberaden om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

De eerste set begon daarom ook erg goed en vooral uit de service wist Vridos veel punten te scoren. Mochten de Sliedrechters de bal na drie keer spelen dan toch bij het net weten te krijgen dan hing Renske er wel voor om te voorkomen dat de bal er als nog overheen kwam. Aan het eind van de eerste set begon de verdediging van Vridos echter iets te verzwakken en kreeg Sliedrecht de kans om in te lopen. Bij een stand van 25-24 dachten ze al te hebben gewonnen, net als bij 26-25, maar uiteindelijk duurde het tot 27-25 voordat de Sliedrecht Sporters hun eerste punt op het wedstrijdformulier konden noteren.

Het zou echter hun laatste zijn. Waar Vridos nog nooit eerder een set had weten te winnen (ondanks hun goede spel van de laatste tijd), had Sliedrecht (#5) ondertussen 2 punten op de ranglijst en dus moest er wat gebeuren wilde Vridos (#6) een plaatsje stijgen. De vier meiden pakte dit zeer goed op, vooral Laila en Dorith zette met hun services de tegenstander extra onder druk terwijl Renske weer zeer sterk werk verrichtte aan het net en Naomi verschillende ballen van de grond wist te redden. De tweede en derde set werden daarom ook zeer sterk gewonnen met 21-25 en 15-25 en om te voorkomen dat er nog een vijfde set gespeeld zou moeten worden namen ze ook gelijk de vierde maar mee naar huis (21-25). Spelers blij, Trainer/Coach trots en Fred tevreden want hij mocht een ererondje lopen!

Door het goede resultaat van deze wedstrijd is Vridos N6 dus een plaatsje gestegen op de ranglijst. Deze zullen we volgende week moeten verdedigen in de thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport N6 deel 2, want ze komen de wedstrijd revancheren. Let wel op: de wedstrijd is pas om 16:00 uur.

Speelster van de wedstrijd: Dorith de Baat vanwege haar goede services