Vridos

  /  Uncategorized   /  Vridos N6 moet vijfde plaats weer afstaan (1-3)

Vridos N6 moet vijfde plaats weer afstaan (1-3)

Giessenburg – Het is de hele dag al een drukte van belang geweest in onze zaal, speciaal voor de jongens van CMV 4 was er een smashbaltoernooi georganiseerd ter ere van de heilige Sint Nicolaas en zelfs vanuit de grote stad waren er spelers afgereisd naar onze kleine hal. Speciaal voor deze gebeurtenis moest de meest belangrijke wedstrijd van die dag verzet worden naar een later tijdstip.

En zo gebeurde het, de meiden begonnen extra laat aan een wedstrijd waarin uitgerekend de Sliedrechters een aanval wilde wagen op de vijfde plaats, aan de meiden van Vridos N6 de taak hun positie te verdedigen! Gelukkig bleken de cijfers van de Nevobo Vridos als favoriet aan te wijzen en dus moest het wel goed komen…

Niets bleek minder waar, de kleine sporters waren gebrand op de overwinning en de eerste set wisten ze op een terechte manier binnen te slepen. Met name aan de kant van Vridos leek het onderling niet echt te werken en daarbij waren de meiden zelfs een beetje van slag omdat ze van hun coach niet in mochten draaien. Door de grote selectie van maar liefst zeven speelsters zouden ze anders te lang op de bank zitten en dus werd er gekozen voor een vaste opstelling. De frustratie liep aan de kant van Vridos steeds hoger op waardoor de precisie in het spel verdween. De uitslag van 11-25 was dan ook zeer terecht.

De tweede set wisten de meiden het hoofd weer omhoog te richten, vol vertrouwen en plezier begon namen de eerste vier spelers plaatst in het veld en uiteindelijk werd daar het spel gespeeld wat van de favoriet verwacht mocht worden, er werd mooi in drieën gespeeld, aanvallen werden netjes afgerond en ook op de service hadden de sliedrechters geen antwoord, de set werd uiteindelijk toch nog nipt binnen gehaald: 25-23.

Het leek een voorbode voor de derde en vierde set. Deze zouden namelijk heel wat zwaarder bevochten moeten worden en omdat de afronding in het spel ontbrak werd er steeds meer gekozen voor de makkelijkste weg: in één keer terug over het net. De tegenstander wist hiermee goed om te gaan en net als de vierde set wisten ze deze te winnen: 18-25 en 23-25.

Uiteindelijk hebben de meiden goede weerstand geboden tegen Sliedrecht, maar hebben ze de vijfde plaats weer af moeten staan. Belangrijk dus dat we tegen Haaften en Wik-unive nog even ons beste beentje voor zetten en zo Sliedrecht indirect af kunnen troeven, want ja meisjes C wacht.

Speelster van de wedstrijd: Laila van Pelt

Add Comment