/  Uncategorized   /  Vridos N6 laat sterke indruk achter tegen Wik-Unive (0-4)

Vridos N6 laat sterke indruk achter tegen Wik-Unive (0-4)

Giessenburg – Het was de eerste zaterdag van november en nog zo heerlijk buiten! De bladeren kleurde goudgeel, de vogels vlogen weer even uit en zelfs de warme zonnestralen braken weer even door de wolken. En juist daar te midden van de zonneschijn lag een verlaten sporthal omringt met een immense grasvlakte van de speeltuinverenging en een oprijlaan tot aan de Bogerd, niemand te bekennen. Zelfs geen zaalwacht.

Totdat… ja daar in de verte… de mist trekt op en aan de horizon verschijnt het N6de divisie team van Wik-Unive met het voorgenomen plan om deze verlaten vesting in te nemen. Gelukkig wist de Giessenburgers tijd te winnen doordat de tegenstander pas via een omweg (vanwege de Giessenburgse-marktlinie) bij de sporthal arriveerde en kon het jongste team van Vridos nog net op tijd hun posities innemen om hun thuisbasis te verdedigen.

De moedige meiden van Vridos N6 wisten dus wat ze te doen stond en daar waar alle andere verdedigende teams genoten van hun vrije zaterdag, moest Vridos N6 de eer maar weer hoog zien te houden. Gelukkig kon er nog net een Teller (Tirza Muilwijk) en Scheidsrechter (Rosedin Lodder-Slob) gevonden worden om dit gevecht in goede banen te leiden.

De meiden hadden er echter weer zin in en tijdens de eerste set gingen ze zo sterk van start dat het, bij de tussenstand van 24 – 19, er naar uit zag dat de meiden toch echt hun eerste set zouden gaan winnen! Verschillende keren wisten de meiden de Wikkers op kracht af te troeven en na een aantal mooie aanvallen was een ruime voorsprong het resultaat. Tot onze grote schrik hield de kleinere tegenstander echter stand en wisten zij de meiden op techniek als nog hun eerste set af te nemen, 24 – 26.

De teleurstelling droop er vanaf, ze snapte niet hoe dit had kunnen gebeuren en zelfs Fred had het tij niet kunnen keren. Toch stapte de meiden weer vol vertrouwen het veld in voor nog een potje. Het bleek echter van korte duur doordat de Wikkers zich goed konden verdedigen achter het net en ondanks de verschillende harde services wisten de meiden dit net niet te doorbreken. Aan het einde van de set leefde Vridos toch weer een beetje op en dankzij wat mooi kunst- en vliegwerk van onder andere Renske en Dorith en een mooie serviceserie van Jo-anne werd er toch nog een mooie eindstand van 18-25 uit het vuur gesleept.

De derde aanval van de Wikkers zou dus afgeslagen moeten worden om ervoor te zorgen dat de wedstrijd niet een in nederlaag zou eindigen. De meiden wisten dus wat er moest gebeuren! Dankzij het vertrouwen uit de tweede helft van de tweede set begonnen de meiden weer mooi in drieën te spelen en konden ze de aanval weer openen op de kleine noorderlingen. Deze wisten echter verrassend goed weg te duiken waardoor de aanvallen van Vridos ternauwernood over de achterlijn finisheden. Met de services van Laila, Dorith en wederom Jo-Anne hadden ze echter meer moeite wat resulteerde in een eindstand van 20-25.

Ondanks dat de wedstrijd al verloren was, gaven de meiden niet op en wilde ze de wedstrijd kosten wat kost uitspelen. De vierde set gaf echter het zelfde spelverloop als de derde, alhoewel ze dit keer wat sterker startte. Verschillende ballen werden mooi, en soms met wat vliegwerk, opgezet waaruit een mooie aanval geslagen kon worden. Toch was het een set die jammer genoeg met 20-25 ten prooi viel aan de Wik-Verzekeraars, eindresultaat (0-4)

Ondanks de nederlaag was de tegenstander toch dusdanig geschrokken van de sterke tegenstand in Giessenburg. Het eerste herenteam hadden een week eerder nogal een zwakke indruk achtergelaten in Groot-Ammers waardoor N6-Wikkers dachten dat het een gemakkelijke wedstrijd zou worden. De tegenstander besloot daarom maar gauw te vertrekken naar het zuiden met hun punten op zak naar Haaften Kwiek, op de terugweg (17 december) pakken we ze wel.

Speelster van de wedstrijd: Jo-anne Stuij.