Vridos

  /  Uncategorized   /  Vridos Meisjes C speelt oefenwedstrijd buiten de regio

Vridos Meisjes C speelt oefenwedstrijd buiten de regio

Schoonhoven – Het is de eerste woensdag van het nieuwe jaar, het jaar 2012, en een nieuw jaar vol uitdagingen, verrassingen en mogelijkheden. “Laten we dan maar snel beginnen!” En zo geschieden het dat de strijdsters en hun coach in een volgepakte wagen vertrokken richting het verre noorden op zoek naar een waardige tegenstander.

Overal werd gezocht, maar geen tegenstander bleek thuis, niet in Goudriaan, niet in Nieuwpoort en zelfs in Groot-Ammers hadden ze nog vakantie. Uiteindelijk stonden ze daar dan, op de kade van de grote rivier, de grens van onze regio. “Wat zou er aan de andere kant zijn?” vroegen de meiden. “Volleyballen ze daar ook?” – “Kijk daar ligt een bootje! Laten we gaan kijken.” De meiden begonnen vol goede moed aan de oversteek en na een tijdje varen kwam de overkant dan toch in zicht.

Het bleek de stad Schoonhoven te zijn en volgens de overlevering moest hier een volleybalvereniging zijn genaamd DOS. De vesting bleek al snel gevonden en de tegenstander was wel in voor een gevecht en zo startte op deze 4de van januari de wedstrijd DOS tegen vriDOS.

Uit de onderlinge contacten tussen de coaches bleek al snel dat het een pittige wedstrijd zou gaan worden. Afgelopen seizoen was DOS MC op een verdienstelijke derde plaats geëindigd in hun competitie en dat betekende dat de meiden van vriDOS hun beste beentje voor moesten zetten!! En dat lukte! Verschillende ballen werden netjes en vooral tactisch over het net gespeeld en vooral met de service wisten de meiden het DOS erg moeilijk te maken. De beide teams gingen gelijk op en stukje bij beetje kwam de eindstreep inzicht. DOS wist de set echter ternauwernood voor de voeten van vriDOS weg te kapen, 23-25.

Ook de volgende zeven (!) sets gingen redelijk gelijk op. Verschillende ballen werden tactisch over het net getikt of mooi afgemaakt vanuit de set-up en vooral uit de service wisten de meiden veel druk te zetten! De tegenstanders wist echter steeds hun mannetje te staan en alle sets eindigde met ongeveer 20-25 in het voordeel van DOS.

Verslagen maar voldaan vertrokken de meiden dan maar weer terug huiswaarts, vastbesloten om de grote rivier nooit meer over te steken. Er werd in ieder geval veel ervaring opgedaan en de wedstrijd bood veel vertrouwen voor de komende competitie die zaterdag 14 januari alweer begint met een thuiswedstrijd om 14:15!

Speelster van de wedstrijd: Renske Verschoor / Invalster van de week: Tirza Muilwijk

P.S. DOS bedankt voor jullie gastvrijheid en we zien jullie graag een keer terug voor revanche!

Add Comment