/  Uncategorized   /  Vridos MC speelt eerste wedstrijd tegen Volley2b (0-4)

Vridos MC speelt eerste wedstrijd tegen Volley2b (0-4)

Giessenburg – Zaterdag 14 januari was het zover, lang op gewacht en met spanning naar uitgekeken, de eerst competitie wedstrijd op C-niveau. De meiden van Vridos waren er in ieder geval klaar voor en ruim op tijd begonnen ze onder leiding van aanvoerder Naomi de Weerdt aan de warming-up. Ondertussen kwam ook de tegenstander binnen en kon de wedstrijd van start!!

De eerste set begon echter moeizaam en het leek er lang op dat de meiden een zware wedstrijd tegemoet zouden gaan! 7-0, 10-1, 14-2, 17-3 op dit tempo zouden we er niet komen en dus moesten de meiden er tegen aan! Een mooie serviceserie van Dorith, Renske en Celeste werden ingezet en de tegenstander wist even niet meer wat er ging gebeuren. De achterstand was echter al te groot waardoor de meiden de set met 11-25 afmoesten staan aan Volley2B.

De meiden waren er intussen achter dat ze op deze manier niets in te brengen hadden en daarom zouden ze maar eens vanaf het begin scherp starten. Dat lukte en met een stand van 10-4 voor de meiden van Vridos was de toon gezet, het publiek kreeg weer vertrouwen en ging met z’n alle achter de meiden staan. Dit begon ook bij de meiden door te werken waardoor verschillende ballen met veel inzicht over het net geWERKt werden, nog even een servicewissel waardoor Laila kon laten zien dat zij met de service zelf drie punten kon scoren en de wedstrijd was bijna binnen! …totdat de tegenstander bij 20-23 de eindsprint inzette… Toch lukte het de meiden om de 24ste te scoren waardoor ze er bijna waren, het werd echter 24-24 en weer gingen de meiden ervoor! Het lukte de meiden uiteindelijk tot 26-27 om de tegenstander voor te blijven, maar toen sloeg het om en trok Volley2B weer aan het langste eind…29-27!

De derde set gingen de meiden gesteund door het publiek op de zelfde toer verder. De service liep goed en de meiden zaten goed achter de bal waardoor het steeds langer duurde voordat er weer een punt gescoord werd. Er werd echter steeds vaker voor gekozen om de bal er maar in één keer over te spelen waardoor de tegenstander telkens weer de bal kon opvangen om vervolgens wel in drieën te spelen… De meiden stonden echter steeds weer op tijd klaar en ook aan het net wisten Celeste, Naomi en Renske verschillende ballen weg te tikken. De tegenstander nam echter de derde en op de zelfde manier de vierde set mee naar Bergschenhoek… Het werd twee keer 19-25.

Uiteindelijk gingen dus alle vijf de punten naar Volley2b maar waren de meiden vooral trots op de mooie tweede set! Nu eens kijken hoe ook wij meer in driëen zouden kunnen spelen waardoor we netter kunnen aanvallen. Volgende keer maar eens proberen! Zaterdag 28 januari uit tegen Alfa/Next Volley Dordrecht om 15:45