/  Uncategorized   /  Vridos Heren 1 wint van Avva heren 2

Vridos Heren 1 wint van Avva heren 2

Donderdagavond 10 november was het een heuse wedstrijdavond bij Vridos. Heren 1, 3 en 4 hadden een wedstrijd. Dit omdat we zaterdag 12 november de sporthal niet konden gebruiken i.v.m. de gym uitvoering.

Heren 1 kreeg het tweede heren team van Avva op bezoek. Dit team was een samenstelling van twee oudere teams. En beide teams hadden in het verleden al eens de degens gekruist met Vridos. Deze wedstrijden waren altijd reuze spannend, want de teams waren altijd erg aan elkaar gewaagd.

En ook deze keer was dat het geval. De Giessenburgers begonnen zeer gedreven aan de wedstrijd. De pass werd, in vergelijking met de vorige wedstrijd, goed verzorgd. Aanvallend werden de bezoekers flink onder druk gezet. Hierdoor hadden we vanaf het begin van de set een voorsprong die we niet meer uit handen gaven. 25-21

De tweede set liet een heel ander beeld zien. Vridos was onzeker en Avva nam het heft in handen. De service van de bezoekers werd niet goed verwerkt door Vridos. Daardoor kon Art niet verrassen met spelverdelen. Gevolg hiervan was dat Avva continu een tweemans blokkering had op de Giessenburgse aanval. Punt na punt kregen we de bal om de oren. Er was aan het net geen doorkomen aan. Vridos leek aan het eind van de set het hoofd te buigen, maar tijdens de tweede time-out bemoedigden we elkaar. Hierdoor werden er nog een aantal goede rally’s gespeeld. De winst werd en lang niet mee gehaald, maar we gingen wel met een goed gevoel de derde set in. Dieter maakte plaats voor Wouter die al snel aan service kwam. Hij bracht met een lange service reeks de stand op 7-1. We kregen weer vat op Avva en leken op weg naar setwinst. Echter knokten de Ameidenaren zich knap terug en gingen over ons heen. Bij 21-24 kregen ze hun eerste set punt. Vridos liet zich echter niet van de wijs brengen en hielden het hoofd koel. Puntje voor puntje werd het gat gedicht. Bij 24-24 won Avva de rally, maar daarna was het drie keer de beurt aan Vridos. Met 27-25 lieten we onze veerkracht zien.

De vierde set ging het spel lange tijd gelijk op. Maar Paul bracht met een service beurt de definitieve voorsprong voor Vridos. Hij bleef steeds één man aanserveren. Hij kreeg de service van Paul maar niet onder controle. Dit tot afschuw van zijn teamgenoten. Wij waren er natuurlijk wel erg blij mee. Uiteindelijk werd het 25-17 voor ons.

De overwinning 3-1 en de vier punten waren voor Vridos, maar ook deze wedstrijd waren de twee teams weer erg aan elkaar gewaagd. Dit bleek vooral uit de totaal gescoorde punten. 89 voor ons en 88 voor Avva.