Vridos

  /  Uncategorized   /  Vridos gaat smashbal introduceren in de regio

Vridos gaat smashbal introduceren in de regio

De Nederlandse Volleybal Bond was namelijk op zoek naar verenigingen die een nieuw spelconcept zouden willen introduceren in de regio en kijken hoe dit aansluit bij de beleving van jongens, genaamd Smashbal.

Lees het artikel op de site: http://www.volleybal.nl/nevobo/voor-verenigingen/nieuws/jongens-binden-aan-uw-vereniging.

Jongens binden aan uw vereniging

22 oktober 2011 – Het binden van jongens aan de volleybalsport is zowel een uitdaging voor de Nevobo als voor verenigingen. Pilot-verenigingen krijgen de mogelijkheid en ondersteuning vanuit de Nevobo om door middel van het spelconcept Smashbal, wat aansluit bij de belevingswereld van jongens, meer jongens te enthousiasmeren voor de volleybalsport.

Een aantal verenigingen organiseren twee keer een toernooi Smashbal voor jongens uit hun omgeving. Deze toernooien worden geëvalueerd, waarna het spelconcept door alle verenigingen gebruikt kan gaan worden. De pilot-verenigingen zijn verantwoordelijk voor de lokale organisatie en krijgen financiële ondersteuning vanuit de subsidie van de Nevobo.

Tip: Als u een pilot-vereniging bent, neem dan contact op met volleybalverenigingen uit uw omgeving en nodig ook de vriendjes van de volleyballers uit. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de Nevobo.

De jeugdafdelingen van de volleybalvereniging zit landelijk in de lift door het grote succes van het Cool Move Volleybal. Omdat deze manier van opleiden echter beter aansluit bij de beleving van meisjes haken veel jongens af. Gevolg, landelijk is maar 25% van de jeugdspelers jongen. Bij Vridos hebben we hier nog steeds geen last van (ter vergelijking is 60% van de jeugdspelers jongen) en dus bied dit mogelijk kansen.

Voor de jeugdafdeling van Vridos bood deze pilot een mooie mogelijkheid om onze jongens wat meer uitdaging te kunnen bieden en zo gelijk een steentje bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van het spelconcept. Het is de bedoeling dat iedere Pilot-vereniging 2 smashbaltoernooien gaat organiseren en Vridos doet mee!

Op zaterdagmiddag 19 november zal het eerste toernooi plaats vinden vanaf 12:00 (tot 15:30) in onze eigen sporthal. Het is daarbij de bedoeling dat de kinderen al smashend de bal naar de grond slaan en de tegenpartij vervolgens uit de stuiter de bal afvangt of naar voren passt om vervolgens zelf de bal weer over het net te slaan. Het tweede toernooi zal op donderdag 29 december ’s middags plaats vinden vanaf 13:00. Komt dus allen! Je mag een vriendje mee nemen!

Uiteindelijk zullen we dit spelconcept ook geregeld toepassen bij de meiden hoor, dus wees niet bang, ook jullie zullen het leuk vinden!

Add Comment