/  Uncategorized   /  Meisjes C weet na veel trainen weer een punt te scoren (1-3)

Meisjes C weet na veel trainen weer een punt te scoren (1-3)

Giessenburg – Zaterdagochtend 10 maart. Vroeg in de ochtend komen de meiden van Vridos aan in onze eigen sporthal in Giessenburg voor alweer de zesde competitiewedstrijd van het jaar, ditmaal tegen Wik-Unive MC1. Kijken of de drie uur training effect heeft. Voor het eerst sinds jaren wordt er bij Vridos een ochtendprogramma afgewerkt en dus staan de meiden al om 11:15 vol enthousiasme te popelen om te beginnen aan de wedstrijd. Nog even wachten tot dat Celeste het eindsignaal geeft van de wedstrijd van Vridos N5 en de strijd kan beginnen!

De eerste set beginnen de meiden echter met een flinke achterstand… De Wikkers blijken namelijk over een lange troef te beschikken en Vridos lijkt daar even moeite mee te hebben. Na een time-out bij 8-2 beginnen de meiden opnieuw en ditmaal met meer succes; de achtervolging wordt in gezet en Vridos weet met inzet en door een paar mooie serviceseries van Laila, Sifra en Dorith flink in te lopen. De achterstand blijkt echter niet meer goed te maken en Wik-Unive wint de set met 19-25.

Het sterke optreden van Vridos na de time-out in de eerste set biedt echter hoop voor het vervolg en de meiden weten een goede start te maken. De gehele set staat Vridos voor en het lijkt er op dat er weer een punt gescoord gaat worden. Steeds meer en meer beginnen de meiden in drieën te spelen en kan er een aanval opgezet worden, Naomi weet een paar keer de bal tactisch in het veld van de tegenstander te spelen en voor de meiden het weten staan de ze met 24-23 voor. De spanning is echter te snijden en na de eerste servicefout van Vridos ruikt de tegenstander een kans en weten die te verzilveren, 24-26.

Gelukkig weten de meiden, ondanks de tegenslag in de tweede set, ook de derde set voortvarend te beginnen! Ze spelen zo sterk en tactisch dat de tegenstander geen schijn van kans heeft. Klein en groot toont initiatief en ze weten elke bal uit de handen van de lange Wikster te houden. Voeg hier flinke variatie aan services aan toe en Vridos streeft af op winst! Voor de tweede keer dit jaar weet Vridos MC1 een punt te bemachtigen, 25-20!

De meiden zijn uitgelaten en hebben zin in de vierde set. Echter de keuze van de coach om Renske aan de kant te houden wordt niet helemaal in dank afgenomen en de meiden denken erover om de moed al op te geven. Wik-Unive krijgt hierdoor steeds meer grip op de wedstrijd en voor de meiden het door hebben staat het 14-08 inhet nadeel van Vridos. De wissel Renske in, Laila uit, geeft de meiden hun vertrouwen weer terug en de achtervolging wordt in gezet. Dorith en Naomi weten uit hun service goed te scoren en bij 23-23 weet Wik-Unive even niet meer wat ze moeten doen.  Totdat de bal twee keer verkeerd valt aan de kant van Vridos en Wik-Unive er met de winst vandoor gaat, 23-25.

De teleurstelling was groot, maar de meiden geven toe dat ze toch wel heel lekker gespeeld hadden. Daarmee is Vridos sterk uit de voorjaarsstop gekomen en wisten ze ondertussen al twee punten te scoren. Zal het volgende week weer lukken om deze reeks door te zetten? Zaterdag wacht namelijk om 14:00 de uitwedstrijd tegen King Software in Capelle met een flink uitgedunde selectie en zullen de meiden de strijd aan gaan.

Speelster van de wedstrijd: Laila, Naomi, Celeste, Renske, Jo-anne, Dorith, Sifra!