/  Uncategorized   /  Meisjes C nemen eerste punt mee naar Giessenburg (1-3)

Meisjes C nemen eerste punt mee naar Giessenburg (1-3)

Gorinchem – Eindelijk weer een bericht van Meisjes C, en daar is alle reden toe! Na de korte competitiestop van februari, waarin enthousiast is geskied, vakantie gevierd en natuurlijk getraind, was het afgelopen zaterdag tijd voor alweer de vijfde competitiewedstrijd voor de Meisjes C. Dit keer een latertje, 18:15 in Gorinchem tegen Meteoor. De spelers zelf hadden er weinig last van, maar voor de coaches toch een beladen wedstrijd. Ze volgen samen de trainerscursus bij Vridos en wekenlang werd er naar de wedstrijd toegeleefd. De meiden van Vridos schoten hun coach te hulp en startte vol vertrouwen aan de eerste set!

Vooral serverend wisten de Giessenburgse meiden flink veel punten te scoren en mocht de bal terugkomen over het net was er altijd wel een speler bereid om alles op alles te zetten om de bal er weer in één keer overheen terug te spelen. De Meteoor bleek hier de eerste set niet tegen op gewassen en Vridos liep steeds verder uit. Een servicewissel (Laila in, Naomi uit) bij 20-13 liet het laatste beetje hoop van de Meteoor op een setwinst varen en zodoende wisten de meiden hun eerste punt binnen te halen (25-15).

De blijdschap was groot en vervuld van blijdschap begonnen ze aan het vervolg van de wedstrijd. Het spel van de eerste set bood vertrouwen en stiekem werd al gehoopt op winst. De tegenstand dacht daar echter anders over en draaide de rollen om. De service van Vridos verliep minder soepel en het leek wel of de tegenstander een oplossing gevonden had voor het snelle spel van Vridos. De eindsprint van Vridos kon echter niet baten en met 21-25 moesten de meiden de set weggeven aan de Meteoor.

De teleurstelling was groot, maar de meiden gaven niet op. Er moest en zou beter gespeeld worden. Gedurende de derde set vervloog echter de concentratie, steeds meer services werden fout geserveerd en de tegenstander besloot steeds korter over het net te spelen. Een aantal mooie aanvallen van Noami en Renske kon daar geen verandering meer in brengen en met 13-25 moest Vridos ook deze set hun meerdere erkennen.

De vierde set zouden de meiden verandering gaan brengen! Door iets meer samen te werken wisten de meiden een aantal mooie aanvallen op te zetten en zodoende de Meteoor bij te blijven. Halverwege de set sloeg het noodlot echter toe, verschillende ballen vielen net in en wederom wist Meteoor de bal precies over het net te plaatsen. Einduitslag 16-25 voor de Meteoor.

Na afloop van de wedstrijd was er van de vreugde van de eerste set weinig meer over. Het voelde alsof de meiden dik verloren hadden, maar uit het totaal van 75-90 blijkt toch anders. Nog een lichtpunt: het team staat 11de met 1 punt voorsprong op de nummer 12 Yum! Aanstaande zaterdag zullen we zeker proberen om de voorsprong te vergroten als Wik-Unive 1 thuis op bezoek komt! Komt dus aanmoedigen om 11:15 in onze eigen sporthal!

Speelster van de week: Sifra Freeke