Vridos

  /  Uncategorized   /  Heren 2 – wedstrijd 12-11-11

Heren 2 – wedstrijd 12-11-11

Op zaterdag 12 november speelde heren 2 uit tegen Volley zuid.

Na een team te hebben gevormd met Patrick uit heren 3 gingen we met met 6 spelers en een aanvoerder als coach naar Rotterdam-Zuid.

! Update met foto’s en Filmpjes ! 


Na 1,5 set wachten van de jonge sportievelingen uit Rotterdam mocht ook Vridos gaan warmspelen.
Na het inspelen, de peptalk van en voor het team begon de 1e set. Wout en Leander op de midden, Krijn en Lennert Pijl op de buiten, Marijn als spelverdeler en Patrick diagonaal.

Beide teams begonnen erg enthousiast aan het spelletje. Er werden veel ballen geblokt door onze mannen. Leander en Patrick wisten veel ballen te blokken waardoor het scorebord de goede kant op begon te wijzen. Toch werd het nog even spannend toen Volley-Zuid ook wakker werd en slim begon te spelen. Vridos liet het hier niet bij zitten en moedigde elkaar aan. Dat werkte en de set werd afgemaakt door een blokbal van onze aanvoerder in het veld, (tevens bierhaler) Marijn.

Filmpje! Aanval 12-11-11

Voor de 2e set begon moest er worden nagedacht over de wissels. Na wat discuseren toch besloten om hetzelfde te spelen als in de 1e set.
Volley-Zuid probeerde met prikballen het scorebord naar hun kant te trekken. Vridos reageerde hier direct op en zorgde ervoor dat er geen bal op de grond kwam in het vierkant waar zij stonden. De ballen werden vanuit de hele zaal teruggespeeld naar het veld van de tegenstander.
18-18 Time-Out.
Deze Time-Out kwam Vridos niet ten goede. De set werd door de Rotterdammers nipt gewonnen met een 24-26 eindstand.

De 3e set,
Zonder veel problemen werd door de groep besloten deze set hetzelfde te beginnen als de 1e set.
Het begin van de 3e set was niet om over naar huis te schrijven, dit omdat niet alles zonder fouten ging. Hierdoor liep de tegenstander in het begin van de set al ver uit. Time-Out 5-13. Vridos bedacht zich geen moment meer en besloten vanaf dat moment weer te gaan “volleyen” zoals hen dat geleerd is.
Na wat mooie service punten van Wout, een 3 meteraanval van Lennert Pijl, kwam het scorebord weer een beetje in evenwicht. Op dat moment besloot Volley-Zuid 2 wissels in te zetten. Vridos begon beter te spelen en het leek er even op dat deze set werd binnengehaald. Helaas was de voorsprong te groot en werd deze set helaas verloren.

De 4e set werd gespeeld met dezelfde opstelling als in de 1e set.
De heren wisten de gaatjes in het veld van de tegenstander goed te vinden, afwisselend met wat hard geslagen ballen ging het er mooi “volleyend” aan toe. Ook al leek het erop dat Krijn even alleen werd achtergelaten in het veld, ging het hem goed af en passte hij bal na bal weer terug naar de spelverdeler. Deze set werd dus ook verdiend binnengehaald door de Giessenburgse vereniging.

5e set,
Weer een 5e set spelen. Fijn. Het begint erop te lijken of we het leuk vinden ( lees; eigenlijk niet, we willen aan het bier ). Deze set ging gelijk op 7-7, 8-7 wisselen van kant.
Even in de war omdat er geen tijd was om een slokje water te nemen, moest er gelijk weer worden gevochten om de laatste punten binnen te halen. Na op matchpoint te hebben gestaan, wisten de Rotterdammers een puntje terug te pakken 15-15. Of het nu kwam door het juichende thuispubliek of de vermoeidheid, werd deze set helaas verloren.

Met een 3-2 eindstand hebben we het veld verlaten.

Voor een 6e set was deze keer geen tijd. Aan de bar hebben we dit keer dus niet gewonnen. Al lijkt het erop dat de 6e set belangerijker is om mee te spelen dan om te winnen.

Aanstaande zaterdag speelt Vridos Heren 2, thuis tegen Voleco om 17:45.

Comments
 • Marijn
  16 november 2011

  Mooi stukkie Lenn,!

  reply
 • Leandr
  18 november 2011

  Ziet er leuk uit Len! Zaterdag weer een filmpje maken? 😉

  reply
Add Comment