Vridos

/  Uncategorized   /  Heren 2 – Strijdend ten onder

Heren 2 – Strijdend ten onder

Zaterdag 22 oktober 17:30; het was tijd voor de vijfde wedstrijd van de Heren 2. De tweede thuiswedstrijd op rij met dit keer als tegenstander het hooggeplaatste City Bril Krimpen.

Doordat een aantal teamleden zich had afgemeld stonden we met z’n zessen op het veld. Desalniettemin ging Vridos met frisse moed de wedstrijd in en werd het spannend de eerste set. Hoewel het thuisteam moeite had om de reusachtige nummer 55 van de tegenstander af te blokken, liep het spel redelijk gelijk op. Helaas ontbrak het wat aan scherpte en wedstrijdtempo waardoor de tegenstander er met de eerste set (23-25) vandoor liep. De tweede set verliep min of meer hetzelfde als de eerste, alleen maakte thuisteam nu wat minder slordigheidsfoutjes en wist het beter de zwakke plekken van het team uit Krimpen te benutten. Na een gelijkgaand slotoffensief wist Vridos het verschil te maken (26-24) en het eerste punt van de middag te pakken!

Vervolgens begon de derde set… nouja het duurde even voordat we begonnen… Toen de achterstand opliep tot een nulletje of zeven begon het 2e Herenteam van Vridos pas in actie te komen. Dit was te laat, het thuisteam pakte via een paar goede servicereeksen nog wat punten, maar dit mocht niet baten; de set werd met 18 – 25 verloren.

Het deel van het thuispubliek dat was blijven zitten voor de vierde set werd flink geamuseerd. Vridos moest winnen en dat was te zien ook; het niveau lag hoog en men was scherp! Hoewel het thuisteam goed stond te spelen lukte het niet om in punten een significant verschil te maken, sterker nog een aantal keer werd een achterstand op het scorebord weergegeven. De teller begon richting de 25 te lopen en Vridos moest nu echt en dat was te zien. Er werd goed teruggevochten met als resultaat dat de set tot twee keer toe (26-27, 29-30) voor het grijpen lag. Helaas ontbrak het Vridos aan onderscheidend vermogen en scherpte. De set resulteerde in de ongelofelijke eindstand van 31-33.

Als speler van de Heren 2 voelde het echt alsof we strijdend ten onder zijn gegaan en ik moet zeggen dat we ons uiterste best gedaan hebben. Misschien was de tegenstander gewoon een maatje te groot voor ons? Of misschien zou de wedstrijd er heel anders uit gezien hebben als Vridos wel wisselspelers had? Wie zal het zeggen?

Ik zeg; volgende keer beter! Dan wacht in Rotterdam het laagst geplaatste RVC/ Libanon ’50 op ons, waarschijnlijk dat daar meer kansen liggen. Hoe dat verlopen is hoor je binnen nu en een week van onze websiteadministrator Marijn.