Vridos

  /  Uncategorized   /  Deel 2 – Vridos H1 zet mooie stap richting top 5 na winst Vollido (4-0)

Deel 2 – Vridos H1 zet mooie stap richting top 5 na winst Vollido (4-0)

 

… het vervolg – De Dordse tegenstanders van Vridos MD waren echter niet de enige die de strijd wilden aangaan in de Giessenburgse sporthal. Nog geen twee uur later stond namelijk de tegenstander uit Hendrix-ido-ambacht voor de deur en deze waren dus next. Eerst de kleine Dordrechters maar eens verjagen en dan voor eens en altijd de strijd beslissen.

De coach van Vridos MD had ondertussen gelukkig steun gekregen van zijn eigen teamgenoten en een groot-oefenmeester uit Meerkerk werd ingevlogen voor tactisch overleg. De tweede coach nam plaats als scheidsrechter en de strijd kon beginnen met als enige doel het tweede team van Vridos, dat momenteel op promoveren staat, voor blijven! De strijd was hevig, maar Vridos toonde zich sterk, de rug werd gerecht en de heren wisten een geconcentreerd spelletje te spelen! Via de service en het blok moest Vridos een aantal punten inleveren, maar door de heerlijke set-ups van spelverdeler Art wisten de aanvallers deze punten ruimschoots terug te verdienen en zo de eerste twee sets werden met ruime cijfers (25-14, 25-19) beslist.

De derde set bleek echter nog effectiever en de heren van Vollido raakte nu toch duidelijk van slag. Hadden ze zulke tegenstand niet verwacht en was Vridos daadwerkelijk sterker dan tijdens het vorige treffen begin oktober? Ondanks een wat minder geconcentreerde start herpakte de heren zich weer, de aanval werd weer opgevoerd en ook deze set kon met gouden strik omwikkeld ingelijst worden (25-14).

Het laatste slotoffensief was voor Vridos eerder noodzaak dan een formaliteit. Zoals de grote Ko nog zei: “we hebben dit vijfde puntje nodig!” en dus wist het laatste zestal wat er moest gebeuren. Aanvaller, allrounder en teamoudste Jos Toet mocht zijn vertrouwde (in zijn jonge jaren was hij vaste middenaanvaller, tegenwoordig echter niet zo zeker meer) positie op het midden weer overnemen van tot dan toe vaste tactische kracht Dieter Ouwerkerk en de strijd kon weer verder. Het begin leek er echter even op of het team weer een déjà vu mocht beleven, maar het enthousiasme van Vollido bleek hun echter nadelig te werken. Menig waarschuwing van scheidsrechter Paul de Bruine ten spijt, Vridos wist ook deze set met veilige marges binnen te halen (25-20) en zo een duidelijke stap te zetten richting de top.

De heren van Vollido waren getemd en de sporthal weer in het bezit van de Giessenburgse volleyballers. De rust keerde weer terug op deze winterse dag, nou ja rust…. Het tweede team van Vridos wilde in de kantine nog even laten zien dat ook zij heer en meester zijn en deze strijd winnen ze toch keer op keer. Zij hun zin, de bar is voor jullie!

Verhaalverteller voor volgende week: Mathijs Beuzekom

Add Comment