Vridos

  /  Uncategorized   /  De jonge CMV’ers verrassen op alle niveaus

De jonge CMV’ers verrassen op alle niveaus

Bleskensgraaf – Acht uur ’s ochtends, de zon komt net op. De kooplui bouwen de markt weer op terwijl het hele dorp nog op één oor lig. Het is stil, een rustige zaterdagochtend. Totdat Aswin in een rap tempo door de Dorpstraat fiets om net als Daan, die nog even snel een sprintje trekt door het steegje, op tijd bij de sporthal te zijn. In de verte horen we de vader van Jan al aan komen rijden om ook zijn zoon net binnen de tijd af te leveren aan de Bogerd. Van paniek is echter geen sprake; menig Giessenburger weet ondertussen dat de jongste spelers van Vridos op zulke vroege tijden ontwaken omdat ze de Giessenburgse eer weer moeten hooghouden in de verschillende omringende dorpen.

Zo vroeg op de ochtend stond het eerste elftal (zes spelers, drie coaches en twee chauffeurs) klaar om te vertrekken naar Bleskensgraaf. Gelukkig konden we onderweg Dorith, Monne en Fred nog ophalen om zo op volle sterkte aan te kunnen treden in de Spil. En het bleek te werken, Vridos 4 wist onder leiding van debuterend coach Celeste Muilwijk de eerste wedstrijd op niveau 4 overtuigend te winnen! Verschillende passes werden mooi afgeleverd en zodoende konden de meiden zelf scoren! Naar mate het toernooi vorderde werd de tegenstand steeds zwaarder en ondanks de goede coaching en het mooie spel (de meiden wisten de bal goed in het spel te houden!) lukt het de meiden niet meer om een punt binnen te halen. Toch de complimenten en klaar voor Meisjes C?

Het derde team van Vridos bestond uit twee spelers die al geregeld op niveau 4 speelde! Doordat zij echter een aantal speler hebben moeten verliezen werd het team aangevuld met de talenten Jan en Aswin. De jongens leken echter nog even te moeten wennen aan de nieuwe samenstelling, maar in de loop van het toernooi ging het echter steeds beter met zelfs een mooie winstpartij als resultaat! Ook deze jongens wisten een aantal mooie passes af te leveren en door middel van de service druk uit te oefen op de tegenstander!

Na een flitsende start van het toernooi was het om half 11 tijd voor de wisseling van de wacht; de moedige eerste linie mocht rust nemen en de spelers van Vridos 1, 2 en 5 stonden al te popelen om te beginnen. Deze groep mocht later starten en zou zo voor een frisse verrassing kunnen zorgen!

De jongens van Vridos 5 speelde net als 3 en 4 op het vierde niveau, maar voor de eerste keer. Geen van de coaches had een idee hoe het ze zou vergaan, maar de jongens presteerde verrassend goed! Zo was goed te merken dat ze uitgeslapen hadden want de eerste wedstrijd tegen Foranto werd afgesloten in een mooie winst! Ook de drie wedstrijden die hierop volgde werd er goed gestreden en wisten de jongens mooie punten binnen te halen! Geweldig gedaan!

Voor de fanatieke meiden van Vridos 1 en 2 was het wederom een bekend fenomeen; zij speelde hun wedstrijden op niveau 2. Het was te merken dat de meiden goed getraind hadden en zodoende zichtbaar vooruit gegaan zijn sinds het toernooi een week eerder in Asperen. Onder leiding van Coach Celeste Muilwijk wist Vridos 1 een aantal zeer leuke potjes te spelen, verschillende afleidingsmanoeuvres werden ingezet en ballen werden mooi gered door de meiden!

Het tweede team van Vridos wist dankzij het gelijkspel tegen AVVA een plaat te bemachtigen in de finale om de vijfde/zesde plaatst. Even de spelers bijeen zoeken en klaar voor de start.; eindelijk begonnen ook deze meiden het nut in te zien van het richten! Het werd een spannende wedstrijd waarbij Hannah zelfs probeerde om door middel van een mooie pass de rest van haar team weer in het spel te krijgen!!

Uiteindelijk was het weer een geslaagd toernooi! Iedereen deed zijn best en het mooie spel biedt zeker vertrouwen voor de toekomst. Zo moeten de jongens van Vridos 3 en 5 eind januari klaar zijn voor niveau 5 en gaan de meiden van Vridos 4 een belangrijke rol spelen binnen het nieuwe meisjes C team! Vridos 1 en 2 gaan de volgende stappen zetten naar niveau 3 en zullen zekerste weten gaan schitteren op het volgende toernooi in Giessenburg op 29 december! 

Speler van het toernooi: Monne den Toom

P.S. Celeste bedankt!

Add Comment