/  Uncategorized   /  Dames 2 – Werk aan de winkel

Dames 2 – Werk aan de winkel

Vridos dames 2 (recreanten) speelden thuis tegen Volley Meerkerk dames recreantenteam
op donderdag 17 november 2011 om 20.00 uur.

Na een degelijke warming up ontmoetten we een doorgewinterde tegenstander die volgens een zelfde systeem spelen als wij.

De eerste set
De stemming zat er direct goed in, we speelden de eerste set zeer geconcentreerd. We waren sterk met Annemarie en Ruth als spelverdeler, Janet en Arnelle als buitenspelers en Andrea en Joke als middenspelers.
We liepen al snel uit, de eerste time-out werd door onze tegenstander aangevraagd. We speelden ons eigen spelletje, Ruth liep prima en gaf mooi aan. Arnelle had zelfs nog een paar prachtige aanvallen en het blokken ging ook goed. Helaas verloren we de eerste set toch nog met een stand van 17-25.

De derde set.
Onze coach had een strategische wisseling ingevoerd waar we wat aan moesten wennen.
Janet werd plots als middenspeler ingezet, een positie die een nieuwe uitdaging voor haar inhield. Gelukkig bleek ze een snelle leerling.
Andrea werd gebombardeerd tot nieuwe spelverdeler wat haar natuurlijk ook zonder problemen afging.
Dat alles mocht niet baten, we waren in de tweede set (o ja, hebben we die ook nog gespeeld?) onze concentratie enigszins kwijtgeraakt. We verloren de set met 14-25.

De vierde set.
Lest best. We speelden letterlijk de planken uit het plafond! We speelden een prima set, de concentratie was terug , we speelden keurig in drieën; kortom, alles liep zoals Esther en Maartje het ons proberen te leren.
Na een passbal die wegstuitte op de onderarmen van Ruth had Andrea aan de rechterkant nog een geweldige redding. We gingen voor elke punt en dan resulteert dat zomaar in een 25-19 overwinning.

Nabeschouwend kun je concluderen dat we nog niet consistent spelen. Het ontwikkelen van wedstrijdritme en het vasthouden van onze concentratie lijken speerpunten om aan te werken. Soms spelen we prima volleybal, soms spelen we NIET.
O ja, die tweede set: we stonden er wel maar tegen de service van onze tegenstander waren we op dat moment even machteloos en werden we hopeloos gefrustreerd. Maar jawel, we haalden nog wel 3 puntjes binnen in die set!

Dames van Volley Meerkerk , bedankt voor de sportieve en leerzame avond. We zien uit naar de revanche in maart. En Esther bedankt voor de actieve een positieve rol die je vervulde.
Marjan de Groot, bedankt voor het fluiten (inclusief de netfout!). En natuurlijk onze enthousiaste 5 fans bedankt! PS volgende keer graag een beetje meer herrie want dat konden we wel gebruiken bij de thuiswedstrijd!

Ditmaal was onze sport verslaggeefster: Joke Bongers.