Vridos

  /  Uncategorized   /  CMV’ers van Vridos houden vol in ijzige kou

CMV’ers van Vridos houden vol in ijzige kou

Asperen – Het is ondertussen de tweede zaterdag van februari, de wereld is al weken bedekt met een dikke laag sneeuw, de wateren zijn dichtgevroren en zelfs de supermarkt wordt tijdelijk niet meer bevoorraad. Het weer is extreem en veroorzaakt ondertussen behoorlijk wat onrust onder de bevolking van Giessenburg, de tocht der molens wordt weer eens georganiseerd.

Nog voor de eerste zonnestralen boven de horizon uit komen is het al een drukte van belang in het dorp. Jong en oud bereid zich voor op de grote uitputtingsslag, kleed zich goed aan en zorgt dat ze goed gegeten hebben. Vervolgens kruipt de een na de ander in de auto om er zo voor te zorgen dat de jongste strijdsters van Vridos nog voor de grootste drukte het dorp uit zijn. Er stond namelijk al maanden een CMV-strijd gepland in Asperen en de heldinnen laten zich niet uit de weg slaan door een beetje koud, sneeuw of ijzel. Op dus naar Asperen om de Vridos eer te verdedigingen! 

Het eerste team van Vridos mocht de strijd aan gaan op niveau 2, voor Amarah, Sacha, Robine en Natalie gesneden koek. De intensive trainingen van de laatste tijd bleken hun resultaten op te leveren, de onderhandse service verliep stukken beter en na drie wedstrijden wisten ze een gedeelde eerste plaats te bemachtigen! Gefeliciteerd meiden! 

Het tweede team stond voor een uitdaging, niveau 3. En niets bleek minder waar, het werd een pittige en zware klus, maar doordat er tussen de wedstrijden door goed geoefend werd liep de onderhandse verdediging steeds beter! Samen met een sterke onderhandse service wisten de meiden uiteindelijk één van de vier wedstrijden te winnen en eindigde ze uiteindelijk vierde in hun poel! Goed geoefend dames! 

Ondertussen waren ook de jongens en meiden van niveau 4 door weer en wind aangekomen in Asperen; Tirza, Monne, Quinten en Levi zouden het derde team vormen en Mattijn, Marcel, Marijn, Thijs en Jim Vridos 4 

Team drie bestaat uit een aantal spelers welke (geregeld) reguliere competitie spelen en niveau 4 was dus weer even wennen. Gelukkig putte ze veel kracht uit hun goede service en konden ze op die manier de wedstrijden naar hun toe trekken. Ondanks het 11-13 verlies van de eerste wedstrijd wisten de kinderen uiteindelijk een prachtige eerste plaats te bemachtigen! Gefeliciteerd! 

Vridos 4 mocht een wedstrijd meer spelen dan de rest. Wel bleken de jongens duidelijk moeite te hebben met de spelregels, maar ze zaten goed achter de bal, de service verliep goed, maar te veel ballen werden nog afgevangen in plaats van onderhands verdedigd. Het door Thijs binnen gehaalde gelijkspel in de eerste wedstrijd blek enuiteindelijk de enige punten voor het klassement. Toch netjes gespeeld jongens! 

Na een tijd van tegenslagen en verliezen begint de inzet van onze jongste spelers resultaat te leveren: twee van de vier teams wisten kampioen te worden in hun poule! Gefeliciteerd. Het volgende CMV-toernooi is in de vroegen ochtend van 17 maart in Bleskensgraaf. 

Speelster van het toernooi: Robine van Herpe 

 

Tot slot nog een paar weetjes: Wist je dat …

… Quinten van Toor zijn vierde CMV titel binnen wist te halen? En dat terwijl hij 2 niveau’s hoger speelt dan zijn leeftijdsgenoten?

…. Natalie Bor nu officieel de allerjongste CMV kampioene is? Zij ook als allerjongste Vridos speelster ooit op 29 oktober 2011 haar debuut maakte op het CMV toernooi?

… Ilse Blokland haar debuut maakte op niveau 3. Anouk de allerjongste Vridos speelster op niveau 3 ooit is?

… Hannah van Veldhuizen de meeste CMV toernooien (12) heeft gespeeld? Zij er vandaag niet bij was om te schaatsen?

… Nina de Groot de 37ste jeugdspeler van Vridos is! En zij ervoor zorgt dat hiermee voor het eerst sinds jaren de het aantal meisjes (19) hoger is dan jongens (18)

… De jeugdafdeling van Vridos vorig seizoen een groei kende van 162% en dat de groei momenteel nog maar 9% bedraagt?

… We momenteel nog maar 4 CMV teams hebben. Het er de volgende keer waarschijnlijk nog maar 3 zijn, terwijl we op 28 mei 2011 nog meededen met 8 teams.

… We daarom op zoek zijn naar nieuwe talenten vanaf 5-6 jaar?

 

Add Comment