Vridos

  /  Judo   /  Geslaagde judotest

Geslaagde judotest

In december was het weer zover. De halfjaarlijkse judotesten vonden weer plaats tijdens de judolessen. In een aantal weken daarvoor werd er hard getraind op al die technieken die de judoka’s konden laten zien. Valbreken, worpen, grepen, verbindingen, snelheid en judoka’s met wedstrijd-ervaring konden hiermee bonuspunten inzetten.
Iedere kleur band heeft zijn eigen eisen. Het niveau waarmee de technieken uitgevoerd worden tijdens de testen wordt bij iedere band hoger.
De judoka’s beginnen met een witte band, daarna geel, oranje, groen, blauw en bruin. Dat zijn de zogenaamde leerling graden( japans =kuy). De bekende zwarte band (japans = dan) betekend dat je jezelf een echte judoka mag noemen. Bij iedere kleur band kunnen er kleurtjes (slip) aan komen aan het uiteinden van de band.

Tijdens de testen hebben alle judoka’s weer een nieuwe slip of zelf band gehaald. Iedereen gefeliciteerd!

Bijzonder bij deze testen was het feit dat de pas 11 jarige Lars alle technieken op een prima niveau kon laten zien voor bruine band.
Naddel voor hem dat hij nu minsten 5 jaar moet wachten voordat hij zijn volgende examen kan doen. De zwarte band kun je pas behalen op 16 jarige leeftijd.

Op de foto ( met toestemming geplaatst)

toont Lars zijn nieuwe bruine band en bijbehorende diploma.

Add Comment