Vridos

  /  Badminton   /  De kop is eraf!

De kop is eraf!

Van de badmintonbondscompetitie is de kop eraf! Het mixteam SV Vridos 1 heeft dit weekend de eerste wedstrijd gespeeld met een eindscore van 4-4 tegen Conquesto in Zoetermeer. 

en wat een veelzijdige wedstrijd was dat….

Het Mixteam is gepromoveerd naar de 3e divisie. De doelstelling voor dit seizoen is handhaven. Dat betekent dat zij in ieder geval níet een niveau lager willen zakken, wat wellicht al moeilijk zat zal zijn! Daarom hebben meerdere spelers van team 1 ter voorbereiding van dit seizoen, na een lange corona periode, meegedaan met verschillende toernooien. Waaronder Marieke de Heus en Nadi de Rooij (zie foto). Zij zijn 2 keer kampioen geworden in de DD4 (3e en 4e divisie)!!
Dit heeft zich geloond, want zij hebben afgelopen weekend de dubbel gewonnen met een glansrijke 21-9 in de eerste set. Na een concentratiedip in de 2e set, verloren met 19-21, is ook de derde set weer overtuigend voor Vridos met 21-10. Ook de heren, Andre Aantjes en Mathijs van Lelieveld, hebben de dubbel gewonnen met 21- 15 en 21-17Toen waren de singels aan de beurt… Er is gestreden door Vridos, maar Conquesto was duidelijk sterker. Van Lelieveld heeft na hard zweten toch verloren met de punten 16 en 6.
De sterke damesdubbel zijn los van elkaar in de single beide minder sterk dan Conquesto. De Heus heeft verloren met 11 en 17. De Rooij met 18 en 13. Aantjes heeft voor Vridos nog de eer hoog weten te houden en heeft zijn single gewonnen met 23-21 en 21-18.
De mixen zijn beide beslist in 3setters en werden gespeeld in nieuwe koppels. Aantjes en De Heus hebben de mix kunnen winnen. Ondanks dat Aantjes helemaal op was van voorgaande partijen (aan het zuurstof zogezegd) konden ze samen de 3e set naar zich toetrekken en waren de standen met 13 voor, 13 tegen en beslist met 15. De mix met Van Lelieveld en De Rooij verliep goed in de eerste set, maar trokken helaas aan het kortste eind en verloren met 16.
Na tips van trainer Rick Seinen wisten zij de tweede set te winnen met 19 en gingen ze vol overtuiging de derde set in. Helaas was Conquesto toch te sterk en beslisten zij de wedstrijd met 21-12. 
Toch met een prima 4-4 de spits afgebeten van dit seizoen. Rick Seinen, bedankt voor alle tips en support! 
Vooruitblik: Aanstaande zaterdag 25-09 is er een thuiswedstrijd voor badminton Vridos in de Giessenhal om 19.00 uur. SV Vridos moet tegen VELO en ons Vridos Mannenteam bijt het spits af tegen Apollo. 
Beste lezer, wat denk jij? Zal team 1 blijven handhaven dit seizoen? En wat zal het mannenteam gaan doen? Kom om aanmoedigenen houd ons in de gaten via de volgende links! 

SV Vridos 1:   https://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/league/draw?id=7DEE036B-820A-4A0B-B6F4-D8FDAB5003E7&draw=9
Mannenteam: Badminton Nederland – Bondscompetitie 2021-2022 – Team: VRIDOS SV M1 (5913-M1) – Algemeen (toernooi.nl)

Comments
  • Koos
    23 september 2021

    Leuk verslag, blijf schrijven! En natuurlijk weten beide teams zich te handhaven!!! Het zijn toch knokkers!

    reply
Add Comment