Vridos

  /  Badminton   /  Badminton Vridos 1 gaat aan kop

Badminton Vridos 1 gaat aan kop

Afgelopen zaterdag, 26 september, vond alweer de 2e thuiswedstrijd plaatst voor Badminton Vridos.

De spelende thuisteams werden aangemoedigd door een leuke ploeg op de tribune. Ook werd de avond afgesloten met een gezamenlijk drankje in de kantine. Wat een gezelligheid! 

Vridos 1, het mixteam, heeft ruim gewonnen met 6-2 tegen Culemborg 2.

Dit seizoen is de doelstelling van Vridos 1 het kampioenschap. Vorig seizoen zijn zij gedegradeerd en streven nu naar promotie. Vóor zaterdag stond Culemborg op plaats 1 met 1 punt voorsprong op Vridos. Een belangrijke wedstrijd dus! 

De damesdubbel werd met overtuiging gewonnen met 21-10 en 21-15, nadat de heren een tandje hadden bijgezet, wonnen ook zij de derde set ruim met 21-13. 

A. de Rooij en N. de Rooij wonnen beide singles met redelijk gemak in 2 sets en wisten de tegenstanders onder de 15 punten te houden. 

M. van Lelieveld en M. de Heus kregen zwaardere partijen voor hun kiezen. Beide singels waren spannende partijen en zijn gespeeld in 3 sets. Helaas trok De Heus net aan het kortste eind, maar heeft Lelieveld wel de punt naar zich toe weten te trekken met als derde set 21-18. 

De 1ste mix, gespeeld door N. de Rooij en A. Aantjes, werd krachtig gewonnen in 2 sets. 

Het duo Lelieveld en De Heus konden in de 2e mix niet de dominante factor zijn en verloren met 14-21 en 19-21. 

Eindstand: 6-2 winst! Vridos 1 staat nu bovenaan met 3 punten voorsprong op nummer 2. Hopelijk kunnen zij dit vasthouden dit seizoen! 

Vridos 2, het mannenteam, heeft helaas ruim verloren met 0-8 tegen Papendrechtse BC M1.

Dit seizoen is de doelstelling van Vridos 2 handhaven op dit niveau.

Wegens het terugtrekken van een team in de poule, speelde het herenteam afgelopen zaterdag hun eerste thuiswedstrijd en dat bleek een flinke uitdaging!

Waarin de eerste sets van de dubbel en enkel partijen perspectief bleken te bieden voor het herenteam, waren de tegenstanders toch te sterk voor het thuisspelende Vridos M1. Zij verloren met 0-8 met redelijk grote verschillen in punten. 

Het team zet zich in op een revanche op woensdag 9 december tijdens de uitwedstrijd en hopen dan meer punten te pakken. Het team staat na 2 wedstrijden onderaan in de competitie en heeft nog in totaal 8 wedstrijden te gaan. 

Hoe het voor Vridos 1 een strijd is om kampioen te worden, is het voor Vridos 2 de uitdaging om níet te degraderen. 

Kom jij onze teams de volgende keer ook aanmoedigen? De volgende thuiswedstrijd vindt plaats op 31 oktober om 19.00 in de Giessenhal. 

Wellicht tot dan! 

Volg de speeldata, tussenstanden en meer via de volgende links: 

Vridos 1, mixteam: Speelschema en uitslagen Team 1

Vridos 2, mannenteam: Speelschema en uitslagen Team 2

Add Comment