/  Heren3   /  WHV HS4 – Vridos HS3

WHV HS4 – Vridos HS3

Loon naar werken

Wat toch de afgelopen weken al een beetje in de lucht hing kwam er zaterdag 15 december in Asperen ineens uit. Nadat donderdag woeste trainingsarbeid was verricht stond de basis voor zaterdag vast. Met 7 muppets werd afgereisd naar Asperen.
De grootste uitdaging in Asperen blijft toch altijd wel het omkleden omdat het aantal vierkante meters kleedkamer in de Schildkamp erg beperkt is en het aantal teams wat hier in moet meestal vrij groot. Na een gedegen warming up werd zeer geconcentreerd begonnen aan de eerste set die vanaf moment 1 gelijk liep als een zonnetje. Het onderlinge vertrouwen in het team groeit en langzamerhand begint het hoge “comedy capers” gehalte eraf te gaan. Daarin toch vanaf deze plaats de credits voor “the swedisch chef” die door middel van technische korfbal trainingen en het toekennen van alcoholische versnaperingen de boel op scherp begint te krijgen. Er werd goed gestopt en de spelverdelers kregen de ballen goed bij de aanvallers en al snel werd afstand genomen. Toen het verschil opliep tot zo’n 7 a 8 punten begonnen de zenuwen toch wat op te spelen. In de historie van heren 3 was het nog nooit voorgekomen dat de eerste set werd gewonnen. De vraag was toch hoe sommigen van ons zouden omgaan met deze druk. Zo werd het nog onnodig spannend maar werd de eerste set gewonnen met 23-25. De tweede set liep als een trein en aan de hand van service kanon Tanimal en ook met het nodige geluk stond het binnen no time 10-2. de tweede set werd ook redelijk gemakkelijk binnen gehaald met 13-25. De derde set begon met enige vertraging aangezien “Graaf Tel” te kampen kreeg met technische problemen. Nadat dit met enige hul van “kermit’ werd verholpen kon de derde set toch beginnen en daarna is de veter van “Graaf Tel” ook niet meer los geweest. Wanneer het budget van het team het toestaat is het wellicht toch handig om een trainingsavond te besteden aan het juist vastmaken van de veters onder leiding van een professionele kleuterjuf. WHV was niet van plan om ook de derde set te verliezen en de eerste 10 punten gingen ook gelijk op. Op het moment dat WHV afscheid dacht te gaan nemen werd door Kermit een technische time out aangevraagd. De service beurt daarna belande bij WHV in het net en deze schok kwamen zij ook niet meer te boven. Het spel aan onze kant werd toch wat rommelig omdat er gemakzucht dreigde te ontstaan. De luxe van een 2-0 voorsprong in sets was voor alle muppets nieuw. De grootste tegenstanders stond dan ook in het eigen veld en dit resulteerde in een blessure bij Kermit die met zijn ribbenkast de elleboog van “Floyd Pepper” wist op te vangen. Ondanks deze blessure werd de derde set gewonnen met gedegen en geconcentreerd spel. 19-25. De eerste overwinning van dit seizoen was een feit. De vierde set zou een bonus punt kunnen opleveren maar de roes van de overwinning was zichtbaar bij de muppets. De tegenstander rook bloed en gingen een tandje scherper spelen. De laatste set ging dan ook verloren 16-25. De overwinning werd in de schilkamp gevierd onder het genot van wat biertjes en een glaasje palm en na wat zoeken werd ook de royal club gevonden voor “Sam de Eagle” De sfeer in de schildkamp nodigde niet echt uit om langer te blijven hangen en na twee consumpties hielden we het voor gezien, nog nagenietend van deze overwinning die smaakt naar meer. Of dit volgende week al gebeurd tegen het altijd sterke Sliedrecht is de vraag maar er wachten nog andere tegenstanders en met de stijgende lijn die er nu in zit, verwacht ik nog veel mooie dingen.