Vridos

  /  Heren3   /  WHV HS 3 – Vridos HS 3

WHV HS 3 – Vridos HS 3

Geen kans laten lechen!!

Met niet al te veel moed werd de reis naar Asperen gestart, wetende dat de tegenstander inmiddels kampioen was, en het hele seizoen slechts 4 sets had laten liggen. Onderweg naar de schildkamp ontstond een toch heftige discussie over het tijdstip van deze wedstrijd. Het thuisfront begint bij meerdere muppets te klagen omdat na de voetbal op de zaterdagmorgen er nu rond 15:00 uur gespeeld wordt en de kinderen thuis zich s’ avonds afvragen wie toch die man is die in hoek van de bank zit te slapen zonder dat hij het vlees heeft gesneden. Om ook volgend jaar aan de bak te kunnen moet er in ieder geval één en ander veranderen aangezien we opnieuw met 6 dezelfde muppets op stap waren en dat een blessure er direct voor zorgt dat er geen team Muppets meer is. Met het afhaken van Graaf Tel, de reislustige Waldorf en de uitval van Kermit met een op het oog in eerste instantie onschuldige blessure welke hem nu al maanden aan de kant houdt wordt de spoeling er dun en is aanwas voor volgend jaar meer dan welkom. Ideeën die spontaan ontstonden waren een fusie met VIA HS 3, integratie met Vridos 2 (aangezien dit voor Fozzie en Tanimal weinig aanpassing kost) en deur aan deur promotie van de muppets (en uiteraard competitie spelen door rawlf). We hopen dat dit, in combinatie met wat latere wedstrijdtijden toch gaat zorgen voor een vervolg van de muppets in seizoen 2014-2015

Floyd pepper, Gonzo, Sam the Eagle, Fozzie, Tanimal en Koekiemonster zochten de kleedkamer op in voorbereiding op deze loodzware partij. Na een zeer korte inspeel warming up, als gevolg van een file op de A15, werden de muppets de eerste set volledig overklast door de heren van WHV die er werkelijk een show van maakten met sprongservices, harde smashen en dito opslagen. De eindstand van de set 25-09 zei genoeg en de muppets keken elkaar eens goed aan. We hadden geen zin in een afslachting en besloten punt voor punt te gaan spelen en ons niet te laten imponeren door de heren van WHV waarvan overigens zeer duidelijk is dat zij de terechte kampioen van dit jaar zijn geworden.

In de tweede set werd zeer geconcentreerd gevolleybald, werd gevochten voor ieder punt en lieten de muppets bij vlagen zien echt te beschikken over talenten, zolang het koppie maar goed staat. Met enig onfortuin, waarbij de scheidsrechter niet in de laatste plaats verkeerde reclame maakte voor de opticien waar hij zijn bril had gekocht, werd deze verloren met 25-21, maar de gasten lieten minder show zien en dachten in mindere mate aan een walk over. Teven de muppets moet namelijk geknokt worden wanneer zij op stoom raken.

De derde set een gelijk beeld van de tweede. Na een achterstand van 8 punten werd de stand gelijk getrokken en namen de muppets brutaal de leiding dankzij zeer alert spel aan het net en enkele fabuleuze reddingen. De smashes van Floyd gingen steeds op de juiste manier over het blok, en dankzij de training van André werd ook de drie meter lijn met succes opgezocht. De service van Koekie liep helaas niet goed vandaag. Door het nodige spit werk in zijn weiland waren de spierballen gegroeid en werden opslagen meters uitgeslagen. Ook Fozzie deelde in deze malaise en mede door diverse slordige foutjes ging de derde set verloren met 25-19. De vierde set zal voor ons zijn!

De laatste set was met afstand de beste van dit hele seizoen. Alles lukte en ook de scheidsrechter werkte bij enkele punten goed mee door ballen in en uit te geven op het juiste moment. Tanimal sloeg als een bezetene, Gonzo zat fel achter het net en liet de gasten keer op keer kansloos. Een daadwerkelijke snoeiharde smash van fozzie leidde de voorsprong in welke op vreemde wijze werd onderbroken door de gasten die bij een 13-16 achterstand een publiekwissel uitvoerde en zeer theatraal een speler op de schouders naar de bank droegen. Dit gaf de muppets juist nog meer brandstof om er helemaal voor te gaan. nadat een bal zeer ten onrechte in was gegeven door de scheidsrechter lieten we de koppies niet vangen en mede door goed spelverdelen door Sam en Koekie en mooi afmaak werk door de aanvallers werd de set gewonnen met 17-25. De set werd door de muppets gevierd als een overwinning en dit bonuspunt moet er voor gaan zorgen dat de 8e plaats niet meer uit handen wordt gegeven.

Tanimal was al de hele wedstrijd in zijn element omdat bij de schildkamp “palm” uit de tap vloeit. Nadat Sam the eagle zijn achterstand in het lappen werd gecompenseerd door een hale liter bitter lemon keerden we richting de sauna douche alwaar de plannen van een wintersportvakantie richting Lech vorm begon te krijgen. De muppets hebben het plan opgepakt om begin 2015 een aantal dagen af te reizen naar de sneeuw onder het motto: “muppets go to the snow” Er werd geopped om naar Lech af te reizen welke gevolgd werden door de nodige woordgrappen met de “leching” van maxima als absoluut dieptepunt (.”hij maakt hem gewoon”) nadat alle zeepjes waren opgeraapt gingen de muppets met een tevreden gevoel huiswaarts met de weten schap dat ze vandaag geen punt hadden laten lechen..

zaterdag 12 april de afsluiting van het seizoen om 17:00 uur tegen Haaften Kwiek. Publiek is uitgenodigd om de muppets te ondersteunen in deze kraker. (nr 8 tegen de nr 6) Na de wedstrijd zullen we de kantine onveilig maken onder het genot van varkensribben en schelpdieren. Het zal lang onrustig zijn in Neerpolder. Komt allen.

Add Comment