/  Meisjes B1   /  Vridos MB1 wint als team van de Meteoor (3-2)

Vridos MB1 wint als team van de Meteoor (3-2)

Gorinchem – De eerste competitie helft is afgesloten en voor de meiden van Vridos MB stond afgelopen zaterdag dan ook de eerste wedstrijd van deel twee op het programma. Hetzelfde niveau maar op het eerste gezicht toch een zware poule met kampioenen die verzaken hoger niveau te gaan spelen en degradanten uit de hoofdklasse die verliezen toch wat zwaar vonden. Kortom de meiden van Vridos moeten flink aan de slag willen ze aansluiting vinden in de top 3. De eerste wedstrijd tegen de buurtgenoot Meteoor MB stond daarbij vooral in het teken van de teamgeest! Communiceren en initiatief tonen om vol overgave de eindstreep te halen. Met een volle selectie van negen speelsters dus aan de lijn voor het begin van de warming-up!

Onder leiding van teamcaptain Tirza Muilwijk startte de meiden fanatiek, er werd netjes ingespeeld en iedereen leek in zijn element. Zodoende besloot notabene oudtrainer van Wouter en broer van Martijn, William Smit als arbiter de wedstrijd om 13:00 te starten met de eerste set. Het leek weer even wennen, maar naarmate de wedstrijd vorderde groeide de meiden in de wedstrijd. Vooral teambenjamin en spelverdeelster Ilse de Groot bleek weer eens boven zichzelf uit te stijgen en de aanvalsters regelmatig in stelling te zetten! Daarbij verdedigde libero Monne de achterlijn weer keurig en wist Vridos na een kleine achterstand de eerste set om te zetten in winst.

En ja, never chance a winning team…maar het vertrouwen uit de eerste set daalde bij aanvang van deel twee. Er werd minder aangevallen waardoor de tegenpartij het steeds makkelijker kreeg en de druk juist op Vridos opvoerde. Er werd nog steeds netjes verdedigt en wonderbaarlijke reddingen werden afgewisseld met mooie rally’s….maar telkens net te makkelijk voor de meiden van de Meteoor waardoor zij er nipt met set 2 en 3 vandoor gingen (resp. 25-22 en 30-28).

Tijd dus voor verandering, vertrouwde diagonaal Linde van Houwelingen weer terug op haar positie en door de vermoeidheid van Ilse mocht allrounder Jaimie Hak haar eigen plaats als setter weer innemen. De meiden van Vridos wisten in ieder geval wat er te doen stond en namen zelf het initiatief. Dat lukte vooral door mooie serviceseries van onder andere Jaimie en Tirza waardoor de meiden al direct een flinke voorsprong namen in de vierde set. Vervolgens wist vooral onze tweede Ilse, ofwel Ilse van Dijk, keurig te scoren vanuit het midden waardoor de meiden zich op konden maken voor set vijf.

Deze verliep voorspoedig….totdat….Rachel zich weg liet dragen door de coaches van beide partijen. Wat was er gebeurd? Niemand die het precies weet, maar een goede koelingsprocedure kon een zwelling van haar enkel niet meer voorkomen. De meiden van Vridos speelde de vijfde set ondertussen keurig uit naar winst, maar het verlies van Rachel voor de komende weken maakt de euforie een stuk minder. Sterkte met het herstel!

Uiteindelijk in ieder geval wel mooi met 3-2 gewonnen, maar de tegenstand bleek groter dan gedacht. Vridos speelde als een team, maar moet nog net even wat vertrouwen hebben in hun eigen aanval, zodat we volgende week om 19:00 (!) aan kunnen treden tegen degradant uit de hoofdklasse Podarwic. Wees erbij!