Vridos

  /  Volleybal   /  Vridos N5-2 kampioen CMV 5 na winst op nummer 1 (4-0).

Vridos N5-2 kampioen CMV 5 na winst op nummer 1 (4-0).

 

Giessenburg – De statistieken er op nagezocht, bewijslast verzameld, dieet aangepast en vooral keihard getraind! Afgelopen zaterdag was het namelijk erop of eronder voor de meiden van Vridos N5-2, eerste, tweede of zelfs teleurstellend derde? Het kampioenschap, daar ging het om! Onze Giessenburgse meiden lieten het er in ieder geval niet bij zitten, door notabene op imposante wijze het op dat moment eerste geplaatste VIA met ruime cijfers (4-0) te verslaan hebben de meiden met overtuiging het kampioenschap bemachtigd!

…. Zaterdagavond 6 december, telefoon rood gloeiend; is er al wat bekend uit Asperen? Nee… Weer in spanning! Hoe lang krijgen ze de tijd om die uitslag door te geven? Volhouders waren het in ieder geval, tot zondagmiddag het verlossende woord kwam: de concurrent Sliedrecht was niet verder gekomen dan 3-2 winst tegen WHV en dus zouden de meiden nog maar twee punten nodig hebben om de tweede plek en daarmee het kampioenschap veilig te stellen. De nummer 1 VIA mocht vanwege dispensatie immers geen kampioen worden. Vreugde alom, maar notabene die nummer 1 was de laatste tegenstander van de meiden van Vridos N5-2…zal je net zien.

Afgelopen zaterdag om 12:00 was het dan zover, de wedstrijd om de eerste plek, hordes fans op de tribunes, speciaal twee officiële tellers geregeld en een tegenstander die inderdaad een maatje te oud leek. Sta je dan als 10-11 jarige, je eerste kampioenswedstrijd van je leven, spannend of niet? De line-up van coach Naomi de Weerdt was in ieder geval bekend:

Alinda van Genderen (aanvoerder)
Noa Koekkoek
Amarah Peursum
Fleur Vlot
Natalie Bor
Imke van Houwelingen

Een mooie strijd volgde, de eerste set werd na een kleine achterstand door goed samenwerken binnengehaald. De spanning steeg, maar de meiden bleven koelbloedig. Keer op keer speelde de meiden in drieën de bal naar de tegenstander en ook zo werd op ongelofelijke wijze de tweede set gewonnen. Was het zover? Mag het? Kampioenen galmde het over de tribunes, trots en vol blijdschap, maar tegelijkertijd een golf van opluchting! Vervolgens zette de meiden er zelfs nog een tandje bij en maakte de overwinning in set drie en vier zelfs nog groter! We are the champions, tot grote ongeloof van de meiden van VIA. We leven met de tegenstander mee, maar ons feest was er niet minder op!

Uiteraard willen wij, speelsters, trainers en coach, zoals het een kampioen betaamd iedereen bedanken voor dit mooie seizoen: ouders, opa’s en oma’s, fans (en met name de support van MB2, MC1 en CMV3), broers en zussen, maar op de meest bijzondere plaats natuurlijk onze vaste teller Sem voor zijn zorgvuldige bijdrage! Zonder jullie zou dit alles niet zo’n groot feest geweest zijn. We zien jullie graag in het nieuwe seizoen weer terug en hopen met onze nieuwe aanwinsten Tess de Vaal en Madelaine Damsteeg weer op jullie steun te mogen rekenen.

cmv5a   IMG_1831    IMG_1840 IMG_1834

Add Comment