Vridos

  /  Meisjes C1   /  Vridos MN6 beleeft dramatische seizoenstart

Vridos MN6 beleeft dramatische seizoenstart

Giessenburg – De volleybal carrière van de meiden van Vridos N6-1 is begonnen en direct al hebben de talentvolle meiden te maken met een flink aantal tegenslagen. Ondanks de goede trainingsvoorbereiding wordt het team getergd door blessures en moet ze om die reden ook telkens weer vertrouwen op invalsters van uit andere teams. Om die reden hebben de meiden dan ook nog niet weten te voldoen aan de hoge verwachtingen, maar… de meiden slaan zich er dusdanig goed door heen en weten wedstrijd na wedstrijd betere resultaten neer te zetten!

“Natuurlijk is het even improviseren! Momenteel is namelijk meer dan de helft van de selectie uitgeschakeld vanwege blessureleed waardoor we elke keer weer genoodzaakt zijn om gebruik te maken van onervaren nieuwkomers. Toch kunnen we heel trots zijn op de meiden die fit zijn. Vooral onze twee technisch goed ontwikkelde negenjarigen, Natalie en Dorissa, hebben laten zien wat ze waard zijn en zullen nu door de afwezigheid van de oudere meiden juist op moeten staan en de leiding nemen,” aldus jeugdtrainer en coach Wouter Slob.

Vooral afgelopen week nam het aantal fitte speelsters in de selectie flink af; Gabrielle van Heteren is vanwege een zomerincident al sinds begin september afwezig, maar afgelopen week sneuvelde ook speelster van afgelopen wedstrijd Imke van Houwelingen (enkel) en serveertalent Ilse de Groot (pols). Om die reden hebben we de wedstrijd van aanstaande zaterdag dan ook gelukkig weten te verplaatsen naar november, echter stond donderdag 3 oktober wel de wedstrijd tegen polderconcurrent Wik-Unive N6 op het programma.

Om de speelsters niet verder te belasten werd de training van donderdagmiddag in een lager tempo afgewerkt om zodoende de krachten te sparen. Gelukkig wist nieuwkomer Bernadet Aantjes uit te blinken en om die reden werd ervoor gekozen om haar noodgedwongen aan de selectie toe te voegen. Achteraf een wijs besluit, want tijdens de eerste set bleek dat Ilse de Groot inderdaad ernstiger geblesseerd was dan gedacht en zodoende toch echt niet verder kon spelen. Bedoel, een boerendochter die zegt dat ze pijn heeft…dat moet ernstig zijn!

Toch weten de meiden steeds beter te presteren! Waar de meiden tijdens de eerste wedstrijd tegen OKK’70 nog moesten wennen aan de wedstrijd en vooral de herrie, wisten ze tegen Wik-Unive, mede door de aanwezigheid van Dorissa Roza, een betere wedstrijd neer te zetten. Vooraf was de doelstelling duidelijk, er moest meer initiatief genomen worden en vooral de spelverdeelster moest sneller en actiever meespelen! Dat gebeurde, direct vanaf de start streden de meiden met veel lef en vooral in de tweede set leek alles even te lukken! De Wikkers wisten echter door net wat meer te scoren er met de winst vandoor te gaan (4-0). Toch konden de meiden trots zijn op het geleverde spel! Er werd foutloos geserveerd en verdedigend zaten de meiden er goed bij! Wel moet er nog even geleerd worden om vooral wat rustiger te spelen, maar dat is op dit moment niet geheel onverrassend gezien de ervaring van de meiden.

Wel kijken we met veel vertrouwen en zin uit naar de volgende wedstrijd. Bernadet wordt voorlopig definitief aan de selectie toegevoegd en verder hopen we op een voorspoedig herstel van de getroffen speelsters. Kom in ieder geval op zaterdag 12 oktober kijken hoe de meiden zich ondanks alle tegenslagen weer kranig zullen verweren tegen WHV N6-2.

Speelster van de wedstrijd: Dorissa Roza

Add Comment