Vridos

  /  MeisjesC   /  Vridos Meisjes C weet stijgende lijn vast te houden tegen Atak’55 (4-0)

Vridos Meisjes C weet stijgende lijn vast te houden tegen Atak’55 (4-0)

Waspik – Zaterdag 21 september, het is eindelijk zover! Deze zo memorabele dag begon met de meest belangrijke vraag: “Is een competitiewedstrijd anders dan een oefenwedstrijd?” Eigenlijk best wel typerend voor een team waarvan inderdaad het merendeel nog geen of amper wedstrijdervaring* heeft kunnen op doen. In die zin moeten we er voor waken dat de verwachtingen niet te hoog zijn, alhoewel… nee een debuterend team wat direct punten pakt zou te mooi zijn om waar te zijn. Doelstelling van de wedstrijd was daarom ook niet om te winnen, maar om beter te presteren dan de week ervoor tegen Vedo’70 en of dat lukte…!!

Vroeg in de morgen vertrekt een compleet, negentallige selectie bestaande uit verslapers, uitslapers en feest- en kampgangers aan de tocht naar het zuiden. De tegenstander van deze dag is Atak’55 MC 1 uit Waspik. Ondanks of doordat niemand wist wat we konden verwachten startte de meiden wat onzeker aan de warming-up! Iets minder secuur werd ingespeeld en het inslaan leek ook al eventjes niet te gaan zoals anders. Spannend? Misschien! Uitgeslapen? Niet allemaal! Toch was het na een half uur tijd om de strijd aan te gaan.

De eerste set werd gestart met Laila, Dorith en Jaimie als vaste spelverdeelsters waarbij Rachel, Emma en Monne de ruimtes daartussen opvulde. De laatst ingestudeerde 3-3 opstelling verliep goed en vooral op verdedigend vlak wisten de meiden uit te blinken! Steeds meer en meer ballen werden van de grond gehouden, maar kwamen uiteindelijk in één keer bij de tegenpartij terecht. Op die manier kon de tegenstander steeds makkelijker de Atak opzetten! Misschien wel 55 keer? Gelukkig verliep de service zeer constant en wisten de meiden op die manier de druk hoogte houden. Toch moesten de meiden uiteindelijk met 16-25 hun meerdere erkennen in Atak.

In het vervolg van de wedstrijd was het doel duidelijk….wij moesten gaan aanvallen! Tijd dus om wat meer rust te nemen in onze pass waardoor de spelverdeelsters eindelijk hun nut konden bewijzen! Steeds meer en meer wisten de meiden de bal bij de spelverdeelster te krijgen en op die manier een aanval op te zetten. Het lukte! Rally’s duurde langer en de pass steeds beter! Alleen….het rare was dat niemand door had dat we toch steeds verder achter raakte op de tegenpartij…! Kwam het door de service van onze kant? Telfouten van de arbitrerende partij? Of hadden we het gewoon heel goed naar ons zin? De woorden van de coach spraken dan ook boekdelen: “Ik had niet eens door dat we met 20-5 achter stonden, het ging gewoon zo goed!” De meiden beaamde dat en daaruit blijkt maar weer dat plezier en succes niet zozeer afhankelijk is van het resultaat maar misschien juist wel meer van de vooruitgang!

Op die manier streden de meiden vier sets lang en elke set ging steeds een beetje beter! Uiteindelijk moesten de meiden wel met een 4-0 nederlaag weer terug naar het koude noorden, maar konden ze trots zijn op het geleverde spel. De doelstelling van de eerste helft van het seizoen is in ieder geval ook deze week weer behaald! Leren en ervaren, wie weet wat de meiden aan het eind van het seizoen weten te presteren! Kom ze in ieder geval volgende week om 17:00 aanmoedigen in eigen huis voor de streekderby tegen Via uit Arkel.

Speelster van de wedstrijd: Jaimie Hak

Notes: * Het kampioensteam van 2012-2013 is overgegaan in Meisjes B, de huidige selectie is een combinatie van 4 nog redelijk onervaren speelster, 4 meiden van het voormalige Meisjes CMV N6 en de spelverdeelster van het kampioensteam.

Add Comment