Vridos

/  Jongens CMV N5   /  Vridos MD wint oefenwedstrijd tegen Vridos N5-1 (3-2).

Vridos MD wint oefenwedstrijd tegen Vridos N5-1 (3-2).

Giessenburg – Het was een pittige strijd! Een wedstrijd die we voorlopig niet meer vergeten. De battle tussen de sekse, de jongens tegen de meiden, de badgasten tegen de (pannen)koekenbakkers. De strijd tussen de aanvoerders van Wetering 14 en 16, de trainers Patrick en Wouter en vooral het treffen voor niveau 5 of niveau 6? Zouden de jongens van Vridos N5-1 er klaar voor zijn om volgend seizoen een stapje hoger op te doen? En kunnen de meiden het nog voor elkaar krijgen om zich te plaatsen voor het regiokampioenschap? Na de felle oefenwedstrijd van Vridos N5-1 tegen Vridos N6, alias Vridos MD, zijn alle opties weer open!
De meiden van Vridos Meisjes D begonnen voldaan van de pannenkoeken aan de oefenwedstrijd, de warming-up startte de meiden goed en na een goede inslaan-ronde kon de wedstrijd om 12:15 dan eindelijk van start! De eerste set wisten de meiden, mede door de serveeropdrachten van hun coach en het goede speel van de jongere tegenstanders niet te winnen. Al snel in het eerste deel werd duidelijk dat het wel eens een hele leuke wedstrijd kon worden. De ballen werden door de jongens goed van de vloer gehouden terwijl ook de meiden er verdedigend sterk bij zaten. In de eindsprint ging het echter verkeerd, de jongens wisten door een paar mooie punten op rij te winnen van de talentvolle meiden waardoor de strijd gestreden bleek.
De twee daaropvolgende sets waren wederom spannend! De teams aan elkaar gelijk en de uitslagen eerlijk verdeeld. De vierde set werd dus deste belangrijker, geen van de meiden wilde gezichtsverlies lijden en kosten nog moeite werden gespaard om deze set binnen te halen. De bovenhandse service van Linde, Laura, Dorith en Sifra begon steeds beter te werken waardoor er steeds meer druk gelegd kon worden op het spel van de boys! De eindsprint die ingezet werd was niet meer te stoppen en zo wisten de meiden met een veilige marge van 18-25 deze set binnen te slepen.
En als zo vaak dit zo seizoen: tijd voor een vijfde set! Scheidsrechter Matthia moest van de bok komen om de toss opnieuw te verrichten en vol vertrouwen kozen de meiden voor hun minst favoriete veldkant. Het bleek te werken, bij een stand van 4-8 voor de meiden was het tijd voor wissel. De tweede helft van de vijfde set kwamen de jongens nog even terug, maar met een goede bovenhandse service van Nina, Linde en Laura wisten de meiden voor eens en altijd af te rekenen met de blamage die hun coach boven het hoofd hing.
De meiden van Vridos MD hebben een mooie, leerzame wedstrijd weten te spelen en kunnen dus hoopvol zijn voor het volgende treffen in de competitie: Sliedrecht Sport N6-1. Zal het ze lukken om deze wedstrijd te winnen en zo een mooie stap te zetten richting de 4de plaats? Komt ze allen aanmoedigen op zaterdag 23 maart in eigen huis!
Speelster van de wedstrijd: Dorith de Baat en Laura de Looff