/  Volleybal   /  Vridos MD wint eerste duel op hoogste CMV 6 niveau (3-2)

Vridos MD wint eerste duel op hoogste CMV 6 niveau (3-2)

Krimpen aan de IJssel – “Ja hoor het is gelukt!” Na de eerste speelronde in de hoogste CMV niveau 6 competitie van de regio weten de meiden van Vridos meisjes D de tweede plaats warm te houden. Het mooie resultaat van een intensief trainingsschema voorafgaande aan de wedstrijd tegen City Bril Krimpen.

Je zou zeggen dat de meiden er ondertussen een beetje aan wennen! Donderdagmiddag nog een succesvolle training, vrijdag een oefenwedstrijd tegen SNA N6 en toch staan de meiden, alhoewel in een flink uitgedunde samenstelling, zaterdagochtend vroeg weer te springen om te vertrekken naar Krimpen aan de IJssel. Nog snel even invalster Sofie de Weerdt regelen voor de zieke, maar ondertussen van een armbreuk herstelde, Sifra Freeke en de meiden zijn al onderweg. Het beloofd een mooie dag te worden nadat al snel in de eerste set duidelijk wordt dat onze eigen meiden de wedstrijd kunnen domineren. Het eerste punt van het jaar is daarom niet alleen binnen, maar ook nog eens dik verdient (22-25)!

De tweede set wordt er echter net even te laat begonnen het spelen van een geconcentreerd spel terwijl de tegenstander ondertussen (met een tussenstand van 7-17) al even onderweg is. Toch weten de meiden de bal weer onder controle te krijgen, met een mooie serviceserie van Monne en Sofie en een aantal gerichte aanvallen van Nina weten de meiden aardig terug te komen, maar toch moeten ze met 25-20 hun meerdere herkennen in de Krimpenaren.

De derde set is een herhaling van de eerste (20-25) terwijl de meiden vervolgens in ook de tweede set nog rustig even over doen (25-20). Tijd dus voor een vijfde set. Even tossen, onze aanvoerster Tirza kiest het veld in plaats van de service, en de strijd kan weer verder. Meteen krijgen de meiden de bal onder controle en is het een kwestie van tijd voordat de meiden de set met 10-15 naar zich toe weten te trekken.

Een hoopvolle overwinning juist op het moment dat deze zo nodig was. De meiden zijn op het hoge niveau duidelijk op de goede plek en hopelijk weten ze volgende week in de thuiswedstrijd (start wedstrijd om 12:15) tegen Volley Next Dordrecht 3 met een volledige selectie hun mooie positie te bewaren! Hopelijk kunnen we dan ook debutant Laura de Looff verwelkomen in haar eerste officiele competitieduel!

Speelster van de wedstrijd: Monne den Toom