Vridos

  /  Volleybal   /  Vridos MD weet Sliedrecht Sport N6-6 te verrassen (1-3).

Vridos MD weet Sliedrecht Sport N6-6 te verrassen (1-3).

 

Sliedrecht – Soms ontkom je er niet aan, het gebeurt je gewoon, als coach heb je er weinig tegen in te brengen en als team sta je volkomen machteloos. Zo ook het team van Vridos CMV niveau 6: op een koude zondagmiddag werd via facebook de eerste foto de wereld ingestuurd, een foto (van notabene een professioneel fotograaf) kreeg een verhaal, verschillende meelevende reacties en het bericht werd zelfs éénmaal geliked. Zou het dan toch waar zijn? Kort daarop volgde de zolang gevreesde bevestiging, even eens een foto met daarop één van je talenten, nog net niet huilend, arm in het gips en wetend dat sporten er voorlopig toch echt niet in zit. En dat aan de vooravond van een nieuwe competitie, een stapje hoger, hoe moet het nu zonder jou?

Toch stond er zaterdag 15 december nog één van de laatste competitiewedstrijden van de eerste helft van het seizoen op het programma, uit tegen de nummer drie Sliedrecht Sport. Ondanks de afwezigheid van Sifra Freeke (gebroken arm) hadden de meiden er toch weer zin in om de uitdaging aan te gaan, Sofie de Weerdt werd meegevraagd en dus op naar Sliedrecht. “Ja hoor, duidelijk” hoe raadde we het al, ook dit team bestaat uit alleen maar jongens, een nog grotere uitdaging dus. De moed moest bij één geraapt worden, maar de eerste set werd er zorgvuldig gestart. Beetje bij beetje toonde de meiden steeds meer initiatief en werd duidelijk dat de meiden van Vridos het op techniek en inzicht ditmaal wel eens konden winnen! De service verliep sterk en vooral de korte ballen van Monne waren zeer effectief. Toch moesten de meiden de set met 25-18 afstaan aan de thuisploeg die op dat moment net wat minder steekjes liet vallen.

De meiden roken kansen en in de tweede set bleek alles te kloppen. Een mooie eindstand van 13-25 zegt genoeg, gouden strik eromheen en mee in de tas! De meiden vlogen door het veld en de jongens van Sliedrecht wisten niet hoe ze met de druk om moesten gaan! Verschillende ballen werden mooi opgezet en gericht afgemaakt. Er gloorde hoop en op dezelfde toer gingen de meiden in de derde set verder, een voorsprong van 6-12 bleek het gevolg, totdat… Sliedrecht zette aan met hun service en binnen korte tijd stonden de meiden met 13-12 achter. Een klein verschil die ze makkelijk te boven hadden kunnen komen, zij het niet dat één van de speelsters wederom steeds minder plezier had in het spel, alsof het de schuld was van anderen behalve zij… De andere vier gedreven speelsters merkte deze verandering in de sfeer en zo positieve inzet veranderde al snel in een behoudender spel. Sliedrecht begon hun kansen in te zien en zoals ze aan hun stand verplicht waren wisten ze zodoende zowel de derde als de vierde set van Vridos af te pakken (25-18, 25-09).

Zeker de vierde set was misschien wel de grootste domper, maar geen schim van wat de meiden in de eerste drie sets lieten zien. Toch geeft de wedstrijd wel hoop voor het nieuwe jaar waarin de meiden op CMV niveau 6 Hoog mee moeten gaan spelen. Tot die tijd hebben we volgende week om 12:15 de laatste wedstrijd van dit jaar en laten we hopen dat deze wedstrijd een goede voorbereiding is voor het nieuwe jaar.

Speelster van de wedstrijd: Sofie de Weerdt

P.S. Sifra, veel sterkte! Hopelijk ben je er snel weer bij! Wel hebben we Laura de Looff vast uitgenodigd om vanaf januari mee te gaan spelen zodat we je verlies tijdelijk kunnen opvangen. Tot snel!

Add Comment