/  Volleybal   /  Vridos MD verliest sportief van nummer vier Fusion (3-1)

Vridos MD verliest sportief van nummer vier Fusion (3-1)

Giessenburg – Week 49. Na de verloren wedstrijd tegen de jongens van Molenwiek stond er twee dagen later alweer een volgende zware wedstrijd tegen de meiden van Fusion uit Rotterdam op het programma. Eens zien of de meiden ondertussen voldoende hersteld zijn…

Na één minuut stilte ter nagedachtenis van de overleden grensrechter bij het voetbal floot scheidsrechter Celeste Muilwijk voor het begin van de wedstrijd. Vridos leek klaar voor de strijd, maar…. de meiden hadden de wedstrijd van afgelopen donderdag blijkbaar nog niet verwerkt en het duurde even voor de meiden op gang waren. Uiteindelijk kregen de meiden de servicepass weer onder controle en kon ook voor Vridos de strijd beginnen. Het leed was echter al geschied en Fusion kon de eerste set inpakken (15-25).

De tweede set konden de meiden met de volste vertrouwen tegemoet zien aangezien ze aan het einde van de eerste set een mooie strijd leverde. En niets bleek minder waar. Na een mooie serviceserie van Dorith, Monne, Nina, Sifra en Nina stond Vridos binnen no time met 16-4 voor. Maar toen gebeurde het, Fusion was ondertussen een aantal keer doorgedraaid en de vier sterkere speelsters stonden weer in het veld. Beetje bij beetje kwamen ze terug en de meiden probeerde ijverig de 25 te halen. Bij een stand van 24-20 bleek dat bijna gelukt, maar de coaches onderling besloten dat de door de scheidsrechter ‘uit’ gegeven bal toch ‘in’ was en dus moest het punt over. De meiden van Vridos hadden moeite om deze tegenslag te verwerken en dus nam Fusion het initiatief (24-26).

De derde set bleek een soortgelijke herhaling van de eerste waarbij de meiden van Vridos de set dit keer vooral op servicefouten verloren. De vierde set bleek alles echter veranderd, de servicefouten werden er weer uitgehaald en de aanval tactisch afgerond. Een aantal goede passes van Dorith en Monne werden vervolgens door Nina weer krachtig ingeslagen en zodoende wist Vridos de wedstrijd in ieder geval nog stijlvol af te sluiten (25-19)! Gefeliciteerd!

Al met al weer een leerzame, maar ook moeizame wedstrijd. Hopelijk kunnen we de sterke punten van de laatste set minimaal een week vasthouden en zo volgende week sterk starten in de uitwedstrijd tegen de nummer drie Sliedrecht Sport N6-6.

Speelster van de wedstrijd: Monne den Toom