/  Volleybal   /  Vridos MD verliest drukke, spannende strijd tegen koploper (4-0).

Vridos MD verliest drukke, spannende strijd tegen koploper (4-0).

Dordrecht – Vroeg in de middag staan de meiden van Vridos MD er weer klaar voor, tijd voor weer een potje! De wedstrijd is echter wel even wat anders dan voorafgaande wedstrijden, want naast dat de getalenteerde meiden moeten aantreden tegen de absolute topper van de regio is het voor een aantal speelster ook hun eerste uitwedstrijd. Extra spannend dus! Nadat de meiden uitvoerig de kleedkamer hebben geïnspecteerd staan ze klaar aan de achterlijn voor de warming-up, de strijd kan beginnen.

Na de warming-up starten de meiden met een voltallige, 7-koppige selectie aan de eerste set en al snel wordt duidelijk dat de tegenstander toch echt met recht bovenaan staat. Al hoewel de meiden van Vridos door het veld vliegen wordt de bal óf telkens weer te makkelijk terug gespeeld óf wel opgeraapt door de snelle en kleinste speelster van Next Volley N6-2. Daarnaast wisten de meiden de eigen service niet geheel gecontroleerd uit te voeren wat al snel resulteerde in een flinke achterstand. Bij een eindstand van 25-08 moesten de meiden dan ook het eerste deel aan de tegenstanders laten. Set twee startte de meiden wat voortvarender, de service werd als gewoonlijk weer netjes uitgevoerd en steeds meer ballen werden verdedigend bij de spelverdeelster gebracht. Dit resulteerde zelfs in een mooie voorspong, maar na de time-out van de tegenpartij bij 10-13 nam de onzekerheid aan de kant van Vridos de overhand waardoor uiteindelijk ook deze set voor de Dordtenaren was (25-17).

Voor de coach was het duidelijk, tijd voor een andere tactiek. De drukte en onzekerheid van de speelsters in combinatie met de geruime tijd die ze op de bank plaats moesten nemen resulteerde in een rommelig spel. Tijd dus om met een vaste opstelling te gaan spelen: nieuwkomers Linde en Laura mochten even een gehele set op de bank plaats nemen zodat de ‘oude vijf’ weer even hun vertrouwde spel konden gaan spelen en zo wat meer grip op de wedstrijd konden krijgen. Maar nee, ook dit had niet het gewenste effect, alhoewel, de tegenstander speelde ook wel erg attent! De meiden van Vridos hadden veel van de aanvallen van de Next Volleysters, maar als Vridos dan wilde scoren zat telkens weer dat vervelende kleine meisje onder de bal. Zodoende eindigde ook deze set en set vier in winst voor de tegenpartij (25-14, 25-10).

Uiteindelijk dus een 4-0 verlies voor de meiden van Vridos MD tegen de koploper, maar… op het moment van spelen realiseer je als coach niet altijd hoe goed de meiden eigenlijk hebben gespeeld; Laura en vooral ook Sifra die toch bijna iedere bal weer van de grond wist te houden, de service van Monne die de tegenpartij toch telkens weer verwarring bezorgde of een perfecte set-up van Tirza. Al met al, ondanks de onrustigheid van de speelsters, dus weer een mooie wedstrijd! Kijken of ze dit mee kunnen nemen naar de volgende wedstrijd: zaterdag 13 april om 10:45 in Giessenburg.

Speelster van de wedstrijd: Sifra Freeke, Tirza Muilwijk