/  Volleybal   /  Vridos MD leidt nederlaag tegen koploper in zware week (4-0)

Vridos MD leidt nederlaag tegen koploper in zware week (4-0)

Giessenburg – Week 49. Het zat er al even aan te komen, het wedstrijdprogramma is al lang bekend, maar afgelopen week was het dan toch zover. Naast de twee trainingen die de meiden elke week afleggen stonden er deze week ook twee zware competitiewedstrijden tegen de nummer 1 en 4 op het programma.

De eerste wedstrijd zou donderdagavond gespeeld worden tegen de koploper uit Nieuw-Lekkerland. ’s Middags nog goed getraind en dus hadden de meiden volste vertrouwen in een goede afloop. Echter zodra de jongens van de tegenpartij binnen kwamen bleek wel waarom ze eerste staan, een compleet Jongens C team was opkomen dagen en de uitdaging voor de meiden was dus groot.

Om 19:15 kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen, maar…. het bleek zwaar! Punt voor punt vochten de meiden voor wat ze konden, maar de tegenstander bleek echt een maatje te groot. Er was geen doorkomen aan, de service werd door alle meiden perfect opgevangen, maar de afronding bleek lastig waardoor Molenwiek uiteindelijk met 4-25 de eerste set mocht opschrijven.

Er moest wat veranderen, maar wat? De servicepass liep goed en het enige wat de meiden konden doen was nog meer aanvallen. Een aantal mooie aanvallen van Sifra en Nina resulteerde in punten en de harde service van Tirza zorgde ervoor dat Vridos elke set een stukje verder kwam. De tweede en derde set waren echter wederom voor Molenwiek (10-25, 14-25). De vierde set kwamen de meiden echter nog sterker uit de startblokken en bij een voorsprong van 8-4 raakte zelfs de tegenstander onder de indruk van de kwaliteiten van Vridos. De concentratie bleek echter niet stand te houden waardoor de Molenwiekers steeds verder in wisten te lopen en uiteindelijk met 17-25 de set en dus de wedstrijd wisten te beslissen.

Wat vooraf misschien wel een leuke uitdaging leek, bleek achteraf een hele zware opgave. Toch was het een hoopvolle wedstrijd en proberen de meiden het over twee dagen graag weer in het treffen met de nummer vier Fusion uit Rotterdam. Hopelijk kunnen ze de groei doorzetten en weten ze de kansen nog beter af te maken.