/  Volleybal   /  Vridos MD laat YUM op één punt na heel (3-1).

Vridos MD laat YUM op één punt na heel (3-1).

Giessenburg – De talentvolle meiden van Vridos meisjes D hebben afgelopen zaterdag in een goede wedstrijd het lager geklasseerde YUM uit Hoogvliet toch nog een puntje meegegeven voor de terugreis. Al ruim voor tijd stond het complete team klaar om aan de wedstrijd te beginnen en om half één was het dan eindelijk zo ver! Na een goede warming-up kon de wedstrijd onder begeleiding van scheidsrechter Naomi de Weerdt van start.

Al snel na de eerste punten werd duidelijk dat dit een éénzijdige wedstrijd moest worden waarbij Vridos voor de volle vijf punten de strijd in moest gaan. De tegenpartij bleek namelijk veel moeite te hebben met de service van Vridos en een harde bovenhandse service van Nina de Groot en Tirza Muilwijk resulteerde geregeld in een directe punt voor de meiden van Vridos. Toch werd de bal geregeld door YUM terug gespeeld en juist daar ging het bij Vridos moeizaam. Veel ballen werden met veel inzet als nog gehaald, maar vervolgens bleek het moeilijk om er een set-up, laat staan een aanval van te maken. Toch kwam de winst voor Vridos op geen enkel moment in gevaar en met een eindstand van 25-11 was de eerste set binnen!

De tweede en derde set lieten een soortgelijk verloop zien alhoewel een aantal servicefouten in de tweede set toch nog voor wat druk zorgde. Uiteindelijk wist Dorith de Baat deze set met een wat risicovolle bovenhandse serviceserie de set te beslissen.

De laatste set begonnen de meiden met een duidelijk doel, het spel van de eerste set herhalen, maar dan iets meer proberen om zelf de aanval te maken. In eerste instantie lukt dat, maar langzaam maar zeker zorgde rumoer langs de lijnen ervoor dat de concentratie steeds minder werd en waardoor de laatste set uiteindelijk met 16-25 als nog prijs gegeven moest worden.

Toch was het een hele mooie wedstrijd en hebben de meiden weer gestreden voor hun broodnodige punten. De achterstand met de nummer 4 is na deze wedstrijd maar vier punten dus hopelijk zijn de meiden in staat om donderdag 6 december een aantal sets te veroveren van de nummer 1 Molenwiek. Kom ze dus graag aanmoedigen om 19:00 in onze eigen sporthal! Speelster van de wedstrijd: Dorith de Baat