Vridos

/  Volleybal   /  Vridos MD eerste na derde winst op rij (3-2)

Vridos MD eerste na derde winst op rij (3-2)

Giessenburg – Het is gelukt, de selectie compleet, de wedstrijd gewonnen van notabene jongens en de mooie positionering op de ranglijst behouden!
Een succesvolle wedstrijd dus voor de meiden van Vridos Meisjes D tegen de jongens van Next Volley Dordrecht 3. Alhoewel de tegenstander met 91-108 wel meer punten wist te scoren gingen de meiden van Vridos effectiever om met het binnen halen van de sets. In de tweede en vierde set werd er duidelijk krachten gespaard zodat uiteindelijk met een vijfde set de wedstrijd in het voordeel van Vridos werd beslist.

Voorafgaande aan de wedstrijd wist niemand echt goed wat ze van de tegenstander konden verwachten, maar door een goede warming-up en flinke dosis vertrouwen uit de vorige wedstrijd gingen de zes meiden van Vridos in de eerste set voortvarend van start. Een aantal mooie serviceseries van vooral Tirza en Dorith resulteerde direct in een mooie voorsprong en Vridos leek goed op weg. De tegenstander bleek echter in staat om zichzelf redelijk onder controle te krijgen en wist Vridos met een aantal tactische ballen richting onze zwakke punten in de score te blijven volgen. De coach had echter met de meiden afgesproken dat wat er voor de 20 punten gebeurt er niet zoveel toe doet, als ze daarna maar geconcentreerd het spelletje proberen uit te spelen….en dat gebeurde, de service verliep mooi en de meiden zaten verdedigend goed onder de bal waardoor er een aantal mooie rally’s gespeeld konden worden waarin Vridos keer op keer aan de goede kant van de score bleef en zo de eerste set wist te beslissen (25-21).

De tweede set werd met 15-25 gewonnen door de tegenstander. De meiden van Vridos bleken op één of andere manier geschokt te zijn van het aantal mensen op de tribune, of van de jongens op het veld naast hun, of van het score verloop, of van de goede service van de tegenstander, of van … nee we zullen nooit echt weten waar het aan gelegen heeft, maar blijkbaar verliep het spelletje iets minder geconcentreerd waardoor de tegenstander Vridos duidelijk in de greep had.

De derde set moest er dus wat gebeuren, het publiek stond weer achter Vridos en met dezelfde eenvoud als in de eerste set speelde Vridos de set uit met winst (25-23). De services verliepen goed en de verdediging verzorgt, alhoewel de set-up niet altijd even zuiver werd afgerond kwam de winst toch geen moment in gevaar en mocht Vridos hun 2de punt noteren.

Omdat de vierde set een herhaling was van de tweede, was het wederom tijd voor een vijfde set. Aanvoerder Tirza mocht even bij haar zus de toss gaan afhandelen en ondertussen kon de rest van de speelsters zich opmaken voor het slotstuk. Debutant Laura werd uit tactisch overweging er even een set naast gehouden aangezien de resterende vijf speelsters wat meer ervaring hebben met spannende set en Vridos hier toch echt de winst moest veilig zien te stellen. Dat bleek ook te werken alhoewel de meiden het met een eindstand van 16-14 toch redelijk spannend hielden.

Een spannende, maar verdiende 3-2 winst dus voor de talentvolle meiden van Vridos. Weer drie punten extra voor het klassement en ondertussen mogen de meiden trots zijn op hun nummer 1 notering op het hoogste niveau van de regio. Wie weet waar dit kan/zal eindigen? Voorlopig staat volgende week de wedstrijd tegen het eerste team van Next Volley Dordrecht op het schema en zullen Tirza en Sifra samen met een aantal invalsters hard moeten werken om hun hoge notering te behouden.

Speelster van de week: Tirza Muilwijk