Vridos

  /  Volleybal   /  Vridos MD betreedt top 5 van CMV N6 na winst op Sliedrecht (4-0).

Vridos MD betreedt top 5 van CMV N6 na winst op Sliedrecht (4-0).

Giessenburg – Natuurlijk! Het kampioenschap van meisjes C is zeer bijzonder en het lijkt wel of alle aandacht alleen nog maar daarnaartoe uit gaat, maar… Maar misschien is de prestatie van de talentvolle meiden van Vridos MD nog wel veel noemenswaardiger! Ondanks het grote aantal nieuwelingen binnen de groep (Laura en Linde) weten de meiden het toch keer op keer weer voor elkaar te krijgen. Acteren op het hoogste niveau van de regio en dan ook nog je wedstrijdjes winnen of in ieder geval zeer aantrekkelijke wedstrijden te spelen. Telkens weer (op de wedstrijd tegen de nummer 1 na dan) wisten de meiden punten te pakken of zelfs te winnen. Na de winst van afgelopen zaterdag op het eerste team van Sliedrecht Sport treden de meiden zelfs toe tot de top 5 van de regio! Zou het regiokampioenschap dan toch nog haalbaar zijn?

Na een uitvoerige warming-up fluit scheidsrechter Celeste Muilwijk voor het begin van de wedstrijd en de meiden gaan direct fel van start! De service verloopt zeer goed en door een aantal prikballen van Dorith en Tirza lopen de meiden al snel met een veilig marge uit op de hekkensluiter van de competitie. Verdedigend zitten de meiden er goed bij, zeker doordat de tegenstander nog moeite heeft om de bal goed te serveren. Gevolg, een mooie set-up van de spelverdeelster welke telkens netjes richting de tegenstander gespeeld wordt! Net iets te makkelijk, dat wel, maar ondanks dat heeft de tegenstander uit Sliedrecht er genoeg moeite mee om de meiden van Vridos de set met gemak te laten winnen (25-16).

Het beeld tijdens de volgende drie sets blijft hetzelfde. De pass en service verloopt soepel en de winst komt geen moment in gevaar, maar het blijft zorgelijk dat de meiden de bal net iets te makkelijk richting de tegenstander spelen. Misschien dat we eens moeten gaan trainen op een goede aanval? Verbeterpuntje dus voor het volgende treffen, want willen de meiden nog kans maken op plaatsing voor het regiotoernooi zullen ze de komende drie wedstrijden (tegen de nummer 2, 3 en 4) met duidelijke cijfers moeten winnen. Over twee weken wacht in ieder geval de nummer twee, Next Volley 2 uit Dordrecht. Blijf onze talentvolle meiden dus volgen en wie weet maken ze het onmogelijke mogelijk! Tot over twee weken!

Speelster van de wedstrijd: Aanvoerster Tirza Muilwijk

Add Comment