/  MeisjesC   /  Vridos MC wint eerste wedstrijd in het huis van VOKO (3-2)

Vridos MC wint eerste wedstrijd in het huis van VOKO (3-2)

Oosterhout – Zaterdag 6 oktober en lang getwijfeld of we wel moest gaan. Het basisteam was door tal van redenen namelijk flink gereduceerd van 7 naar 2 spelers en dus was het twijfelachtig of we wel een team compleet zouden krijgen. Aflassen betekend echter een keihard verlies of minstens strafpunten en dus eigenlijk geen optie. Gelukkig konden in ieder geval drie spelers van ons getalenteerde Meisjes D team mee, maarja dat maakt vijf. Uiteindelijk bracht beginnend volleybalster Jaimie het team op de gewenste zes spelers en konden we dus vroeg in de ochtend, door weer en wind vertrekken voor het treffen met VOKO-HOME MC3.

Na een gelijkmatige start van de eerste set wisten de meiden zich door een mooie serviceserie los te krijgen van de tegenstander. Deze had duidelijk moeite om de bal uit de service van Vridos terug te krijgen en het geconcentreerde spel van Vridos resulteerde in mooie set-ups en uiteindelijk in punten. De wedstrijd werd uiteindelijk discutabel beslist door een mooie servicereeks van Renske (14-25).

De tweede set bood dus kansen! De meiden hadden er zin in en waren er klaar voor. De tegenstander kwam echter verrassend goed uit de startblokken en al snel keek Vridos tegen een 10-6 achterstand aan. Vridos reageerde hierop met een aantal snelle hoge ballen in de hoek en verzuimde om de aanval op te zetten. De spanning liep hierdoor steeds verder op en uiteindelijk wist VOKO deze set met 25-16 te winnen.

Tijd voor verandering. Vridos wist wat er te doen stond en de derde set was een mooie herhaling van de eerste. De aanval werd weer opgezet en iedereen werkte als een team. Een paar mooie serviceseries van Nina, Sifra, Renske en Jaimie zorgde er uiteindelijk voor dat Vridos dit keer als eerste over de streep kwam (13-25).

IJverig probeerde de meiden de vierde set in hun voordeel te beslissen. Er werd hard gewerkt en verschillende ballen werden behoed voor een punt. Echter werd daarbij de set-upper verschillende malen vergeten. Een wederom goede serviceserie zorgde uiteindelijk nog voor een spannend einde en VOKO begon de moet al op te geven. De voorsprong van VOKO bleek echter net iets te groot (25-22).

Zou het uiteindelijk dan toch gebeuren? De meiden waren er klaar voor om hun derde officiële competitiewedstrijd ooit te winnen en wisten dus wat er moest gebeuren. VOKO bleek echter nog niet erg veel ervaring te hebben met het spelen van een vijfde set, terwijl er ontzettend veel plezier in had. De winst kwam daarom ook steeds dichterbij en ondanks een paar tegenslagen van VOKO was het Vridos uiteindelijk die trots en tevreden richting huis vertrok (12-15).

Uiteindelijk dus een zeer geslaagde wedstrijd waarbij, als we met een kritische blik naar de wedstrijd kijken, weldegelijk meer in had kunnen zitten. De afsluiting was echter geweldig goed en dus zijn we bovenal trots op de meiden! Gefeliciteerd! Tenslotte de volgende wedstrijd: Zaterdag 20 oktober om 13:45 thuis tegen Sliedrecht Sport MC2.

Speelster van de wedstrijd: Nina de Grote