/  MeisjesC   /  Vridos MC wint eerste “competitie”duel van Voltena (4-0)

Vridos MC wint eerste “competitie”duel van Voltena (4-0)

Giessenburg – “Oké…deze waren wel heel klein!” Niet vaak zijn we denigrerend over onze tegenstanders. Je weet maar nooit wat ze in huis hebben en respect hebben we in een hoog vaandel staan, maar deze tegenstander had duidelijk een stapje in de ontwikkeling overgeslagen. De meiden van Vridos meisjes C voelden zich zelfs schuldig telkens weer als ze een harde aanval, bewust dan wel onbewust, afvuurde op de 9-jarige tegenstanders. Met de ambities om kampioen te worden in het achterhoofd konden de meiden het echter niet permitteren om dan ook maar enige medeleven te tonen en dus was de doelstelling duidelijk: 5 punten halen.

Het enige voordeel aan deze wedstrijd was wel dat we op ons gemak een aantal nieuwigheidjes konden uitproberen. Joelle de Looff mocht met het spelen van 3 volle sets haar officiële competitiedebuut maken, Sofie de Weerdt mocht haar, misschien tijdelijke, nieuwe positie als libero uit proberen en Laila van Pelt kon weer terugkeren op haar vertrouwde positie als spelverdeelster. Zelfs onze trouwste supporter (op de coach na dan…) Tirza Muilwijk werd in de gelegenheid gesteld om een keer te oefenen als scheidsrechter en teller/nieuwkomer Cindy Blokland mocht bewijzen dat het rekenen niet tot haar meest favoriete bezigheden behoorde. Het publiek hoefde zich een keer niet zorgen te maken om de winst terwijl er zelfs een keer geoorloofd ‘foutjes’ gemaakt konden worden, de coach kon zich rustig bezighouden met andere zaken dan de wedstrijd terwijl de meiden van Vridos de tegenstander wel even een lesje zouden leren. Hadden ze maar niet naar de grote beachvolleybal-oefenmeesteres moeten luisteren….

De eerste set werd, op vijf slordigheidjes van Vridos na, dan ook met klinkende cijfers (25-5) beslist. Bijna saai te noemen, zeker voor een coach, en zo dus op na de tweede set. Tijd voor Joelle’s debuut! Om haar nog even te ondersteunen in haar verdediging mocht ze gebruik maken van haar nichtje Sofie als libero-speelster en wederom wisten de meiden deze set, evenals de derde en de vierde, naar zich toe te trekken (25-11, 25-15, 25-16). “Leuk dat winnen…”, maar achteraf had geen van de meiden het gevoel van een overwinning, eerder een gevoel van schaamte dan voldoening. Hebben ze er wat van geleerd? De meiden van Vridos in ieder geval niet… Hopelijk is de volgende tegenstander op 2 februari van een respectabeler formaat, want winnen doe je toch niet zomaar?

Speelster van de wedstrijd: Sofie de Weerdt