/  MeisjesC   /  Vridos MC verslaat nummer twee Smash’66 in titelwedstrijd (3-2).

Vridos MC verslaat nummer twee Smash’66 in titelwedstrijd (3-2).

Giessenburg – Het is ronduit bekend! De meiden van Vridos Meisjes C hebben hun eerste kampioenschap binnen! Al lang voor de wedstrijd ging het als een lopend vuurtje door het dorp, zou het deze dag dan toch gaan gebeuren? Naarmate de wedstrijd steeds dichterbij kwam stroomde de tribune vol, de één na de andere supporter wilde dit mee maken en terwijl de speelster zich voorbereidde op de wedstrijd werd de sfeer op de tribune steeds uitzinniger! De elftallige selectie, 8 basisspeelsters + 3 reserves, stonden klaar voor de warming-up en het leek direct of de tegenstander, notabene de nummer 2, Smash’66 MC 1 direct gecharmeerd was van het offensief van onze meiden. De doelstelling was in ieder geval duidelijk, rustig blijven en zorgen dat de noodzakelijke twee punten binnengesleept werden!

Ondanks het goede tegenspel van de Alblasserdamse meiden speelden de meiden van Vridos rustig en gecontroleerd! Verschillende aanvallen werden mooi afgerond en vooral de service van Jo-anne, Celeste en Renske zette direct druk op de verdediging van de smashers. Door een toch wat rommelige verdediging aan Giessenburgse zijde (zou het de spanning zijn?) bleef het tot het eind van de eerste set spannend…Smash’66 kwam terug, maar de toon was al gezet, de wissels van Meisjes D speelster Nina (in) – Joëlle (uit) en de spelverdeelsters Laila (in) – Naomi (uit, geblesseerd) bracht net dat beetje extra rust en het eerste punt voor Vridos was een feit (26-24). De tweede set moesten de meiden op dezelfde toer verder, Julia mocht haar plaats innemen in het veld voor aanvalster Jo-Anne Stuij en de set kon van start. De meiden speelde geconcentreerd, alsof ze wisten wat hun te wachten stond. De voorsprong werd groter en groter, de service en aanval verliep wederom sterk terwijl wel de verdediging iets te wensen over liet. Het bleef spannend maar de meiden streefde af op hun einddoel! Bij een stand van 23-24 was het tijd voor de publiekswissel Nina (uit) – Jo-Anne (in) en na een sterke service was het langverwachte moment daar! Kampioen!

Feest, Muziek, Felicitaties! Alles wat je maar kon bedenken, maar de wedstrijd moest door en de meiden van Smash’66 maakte hier dankbaar gebruik van. De druk aan de kant van Vridos was er af en de tegenstander wist puntje voor puntje van Vridos af te snoepen. Aan de andere kant….ze stonden niet voor niets tweede, maar de eigen inzet van de meiden van Vridos leek even getemperd. Des te harder de meiden begonnen we werken, des te harder de strijd eindigde in punten voor de tegenpartij…de wissel van spelverdeelster van Meisjes D Tirza (in) – Laila (uit) zorgde voor iets meer rust maar het gewenste effect bleef uit. Zowel set drie als vier eindigde hierdoor in punten voor de tegenpartij. Voor de tweede keer dit jaar dus tijd voor een vijfde set, maar één ding wisten de meiden zeker: verliezen was geen optie. Zodoende stonden de meiden weer op, namen het heft in eigen handen en met een mooie uitslag van 15-12  wisten de meiden de wedstrijd uiteindelijk te winnen om zodoende met een goed gevoel aan de huldiging te beginnen! Gefeliciteerd meiden!

Feest dus, maar… het smaakt naar meer! Volgende week rest voor de meiden nog de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen de nummer 5 Next Volley Dordrecht MC2. Om 17:00 zijn de meiden te zien in de sporthal van Dordrecht voor de laatste wedstrijd….en dan? Voorbereiden op volgend seizoen, want dit smaakt naar meer! Blijf dus op de hoogte!

Speelster van de wedstrijd: Joëlle de Looff