/  MeisjesC   /  Vridos MC verlies aansluiting met top na spannend duel met Wik-Unive (2-3)

Vridos MC verlies aansluiting met top na spannend duel met Wik-Unive (2-3)

Groot-Ammers – Zaterdag vroeg in de ochtend, de avond ervoor nog even een goede voorbereiding en het lijkt erop dat de meiden van Vridos Meisjes C klaar zijn voor het uitduel met de tegenstander aan de andere kant van de polder. Zonder vaste spelverdeelster Naomi en zus Sofie de Weerdt en samen met een drietal invalsters uit Vridos Meisjes D reisde het team af naar Groot-Ammers om te zorgen dat de lager geklasseerde wikkers verslagen wordt en de meiden hun aansluiting houden met de top 5.

Al ruim van te voren arriveerde het team in de Reiger en na een goede warming-up was het tijd voor de eerste set. Met Laila en Jo-anne als vaste spelverdeelster werd er in eerste instantie hard gewerkt, maar… beetje bij beetje nam de chaos de overhand en probeerde de meiden te ijverig de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een aantal ongelukkige ballen op het midden zorgde vervolgens voor een flinke tegenvaller die door de wissel Sifra (in), Julia (uit) niet meer te bovengekomen kon worden (17-25).

Toch wisten de meiden zeker dat er meer in zat en dat er punten gepakt moesten worden om de aansluiting naar de top te kunnen halen. De tweede set startte de meiden daarom met volle moed, maar doordat de set-up niet goed tot zijn recht kwam werd het voor de aanvalsters steeds moeilijker om grip op de wedstrijd te krijgen. Dit in combinatie met een goede serviceserie van de wikkers en de tweede set was een gelopen race (21-25).

Tijd voor een verandering! De twee set-uppers Tirza en Laila mochten even rust nemen op de bank en notabene twee aanvalsters, Celeste en Jo-anne, werden aangewezen om deze taak op zich te nemen. En met succes, er werden een aantal mooie aanvallen gemaakt en door de lengte van de inval-spelverdeelsters werd ook de strijd aan het net gewonnen. Misschien dan toch maar even een carriereswitch? Laila mocht namelijk na een wissel de positie van aanvalster Sifra overnemen om te laten zien dat ze wel degelijk ook kon aanvallen. En met succes, de set was binnen (25-23).

De vierde set werd op een soortgelijke manier gewonnen (25-23) en dus was het tijd voor een vijfde set! Iets wat de meiden dit seizoen al verschillende keren eerder hebben gedaan en dus op naar de winst. Laila en Tirza mochten weer terug op hun vaste positie zodat we op andere vlakken weer extra aanvalskracht konden creeren. Echter werd er steeds ijveriger geprobeerd om de wikkers in de greep te krijgen waardoor er op alle vlakken wat sloriger gespeeld werd en de meiden de winst uiteindelijk af moesten staan aan de meiden van Wik-Unive (9-15).

Kort samengevat: een leerzame wedstrijd, veel nieuwe posities uitgeprobeerd met wisselend succes en in ieder geval weer twee verdiende punten in de pocket! Wel mag het spel wat netter en vooral wat rustiger, dus ook voor de komende tijd hebben we weer wat om aan te werken. Tot die tijd…volgende week lekker een weekje vrij en hoeven de meiden pas 15 december aan te treden in hun op één na laatste duel tegen WHV in Asperen. Speelster van de wedstrijd: Jo-anne Stuij.