Vridos

  /  MeisjesC   /  Vridos MC streeft af op eerste kampioenschap sinds april 2008!

Vridos MC streeft af op eerste kampioenschap sinds april 2008!

Groot-Ammers – Hoogste tijd om het kampioenschapscomité op te richten! De meiden van Vridos MC hebben afgelopen zaterdag ook de virtuele nummer 4 van de competitie, Wik-unive MC 3, met ruime cijfers (4-0) verslagen en streven zo met grote passen af op het kampioenschap in de poule! Doordat de enige concurrent, Smash’66 MC 1, met slechts 3-1 wist te winnen van Vollido hebben onze meiden nog slechts twee punten nodig om uiteindelijk het zo felbegeerde kampioenschap op te eisen. Na de duidelijke winst van afgelopen zaterdag hebben de meiden en hun coach in ieder geval alle vertrouwen in een goede afloop en hopen zo aanstaande zaterdag in het onderlinge treffen met de nummer twee de laatste punten te pakken en zo het eerste kampioenschap voor volleyballend Vridos te behalen sinds april 2008*! Zorg dus dat je erbij bent!

Goed, de wedstrijd: de meiden stonden zaterdag al vroeg op de stoep van de Reiger in Groot-Ammers en hadden zin in de wedstrijd. Het offensief van de Wikkers startte echter al vroeg, door de goede gewoonte van de meiden om ruim op tijd aan de warming-up te beginnen stonden de meiden voor een dichte deur in de kou. De tegenstanders hadden namelijk besloten om maar 5 minuten voor de warming-up nodig te hebben, gelukkig was de Reiger-zaalwacht eerder en konden de meiden van Vridos vast beginnen. Zou dat het verschil zijn tussen kampioen of net niet?

Het had in ieder geval effect, de eerste set startte de meiden voortvarend. Wel was het even te merken dat het vroeg was en bij een stand van 10-6 voor de meiden van Vridos was het even tijd voor een time-out om iedereen gefocust te krijgen op de wedstrijd. De meiden kwamen flitsend de time-out uit en vooral de servicedruk werd op gevoerd: Naomi en Renske namen zelfs het risico om een keer een sprong-topspin-serve uit te voeren en bovenhandse service van Celeste en Jo-anne resulteerde in verschillende directe punten. De meiden verdedigde goed en aanvallend werden verschillende ballen prachtig gescoord! Vooral Jo-anne Stuij had tijdens de afgelopen trainingen goed opgelet en wist aanvallend extra kracht te brengen! De wedstrijd ging verder en steeds weer wisten de meiden de set met winst af te sluiten. Na de goede eerste set was het offensief van de Wikkers zelfs even gebroken, vaste aanvalster Renske kon een keer rust nemen op de bank zodat invalster Tirza Muilwijk aanvallend haar stempel kon drukken op de wedstrijd.

En zodoende wisten de meiden hun ongeslagen status op de zaterdag te behouden. Vijf punten erbij en dus nog twee punten verwijderd van het kampioenschap! Zorg dat jullie er allemaal bij zijn! Aanstaande zaterdag staat de beslissende strijd tegen de nummer twee op het programma en gezien het goede spel van afgelopen zaterdag zou dit geen probleem moeten zijn. Komt de meiden allemaal dus aanmoedigen om 13:45 in de eigen hal!

Speelster van de wedstrijd: Jo-anne Stuij

* Detail: het laatste kampioenschap is op zaterdag 19 april 2008 behaald in de destijds nog 4de klasse door het vroegere Heren 3 waaraan ook de huidige coach van de meiden destijds deelnam.

Stand Vridos MC

Add Comment