/  MeisjesC   /  Vridos MC pakt respectvol punt tegen nummer drie (1-3).

Vridos MC pakt respectvol punt tegen nummer drie (1-3).

Giessenburg – Afgelopen zaterdag stond voor de meiden van Vridos MC de ‘return’ tegen Podarwic op het programma. Waar de week ervoor met een flink uitgedunde selectie een 4-0 nederlaag werd geleden tegen de koploper Podarwic MC 2, was deze week de nummer drie Podarwic MC 1 de uitdager. Het bleek een spannende wedstrijd waarin onze Giessenburgse meiden hun tweede punt wisten te pakken!

Na de training ’s ochtends voor de bekerwedstrijden van komende week, stonden de meiden om 13:00 met veel zin en energie klaar voor de warming-up. Aanvoerster Laila van Pelt leidde de het inspeelhalfuurtje succesvol en alle meiden waren er klaar voor! Tribune vol met publiek, een goede generale voorafgaande aan de wedstrijd en een groep meiden die er zin in hadden: zou het gaan gebeuren? Direct vanaf de eerste set bleek echter dat de kleine tegenstanders uit Aalst flink wat in hun mars hadden, alhoewel Vridos goed wist te serveren bleken de meiden attent te reageren en de bal vele malen tactisch terug te spelen. De einduitslag van 7-25 spreekt daarom ook boekdelen…

Echter verrassender was de set die daarop volgde, de coach was duidelijk en terecht ontevreden en de meiden leken dat te beseffen! Direct vanaf de start zette onze meiden daarom druk op de tegenstanders, verdedigend leek alles te lukken waardoor de meiden van Vridos steeds meer afstand wisten te nemen van de Podar-Wikkers. Gevolgd door een attente serie verdedigingen aan het net door vooral Linde en Dorith wisten de meiden zelfverzekerd de set uithanden te nemen van de nummer drie, setstand: 25-21. Hebbes! De euforie was groot en stralend verlieten de meiden het veld, deze kon niemand ze meer afnemen!

De twee volgende sets konden niet meer stuk, de grote stap was dan eindelijk daar. De uitslag kon ook niet zoveel meer deren! De meiden hadden hun eerste punt op eigen kracht binnen gesleept. Bedoel: de vorige punt werd nog behaald te samen met Nina de Groot (MB) en Tirza Muilwijk (MB). De meiden roken echter kansen en bleven zich inzetten voor het tweede punt! Echter of het de spanning of te ijverige inzet was…? Niemand zal het weten! Set drie bleek echter een herhaling van de eerste waardoor alle druk kwam te liggen op set vier. Gelukkig wisten de meiden in de tweede helft van set drie een stap voorwaarts te zetten welke in set vier gehandhaafd kon worden. Toch moesten de meiden hun meerdere erkennen in de meiden uit Aalst, maar konden ze trots zijn, ze hebben het toch maar mooi gedaan! Een puntje afgesnoept van de nummer drie! Gefeliciteerd meiden en wat kun je dan blij zijn met iets kleins!

Een hoopvolle wedstrijd voor Vridos MC. Aanstaande zaterdag hebben de meiden geen competitiewedstrijd, maar zullen een aantal samen met een selectie van Vridos MB uitkomen in de regiobeker. We wensen de meiden veel succes! De volgende competitiewedstrijd is 26 oktober tegen nummer 9, Voltena MC 4. Ze hopen ook dan de groei vast te houden en wederom een mooie wedstrijd neer te zetten!

Speelster van de wedstrijd: Dorith de Baat