/  MeisjesC   /  Vridos MC pakt eerste punt in spannende wedstrijd tegen VIA (1-3).

Vridos MC pakt eerste punt in spannende wedstrijd tegen VIA (1-3).

Giessenburg – Zaterdag 28 september. Het is laat in de middag en alvorens de meiden aan de wedstrijd beginnen kijken ze nog even hoe hun trainer zijn laatste set speelt. Gelukkig loopt ook de wedstrijd van Dames 1 steeds verder uit en dus nog even tijd om een korte teambespreking te houden. De selectie is door lokale activiteiten namelijk flink uitgedund en noodgedwongen moeten de meiden een beroep doen op invalsters uit de B- en N6-selectie. De doelstelling van de wedstrijd is duidelijk, tijd om hun eerste puntje binnen te gaan halen, te hoog gegrepen? Gezien het goede spel, mede mogelijk gemaakt door de solide inbreng van Tirza en Nina, werd het een spannende wedstrijd.

De warming-up werd geleid door aanvoerder en spelverdeelster Laila van Pelt en terwijl hun coach nog druk bezig was om voor het eerst een digitaal wedstrijd formulier in te vullen waren de meiden klaar voor de wedstrijd! Naomi floot voor het startsignaal en direct vanaf het begin zetten de meiden van Vridos druk. Echter door tactisch serveren via de kant van VIA wist de tegenstander de meiden telkens voor te blijven. De verdediging aan onze zijde stond echter goed wat resulteerde in lange rally’s. Echter wisten de meiden het goede spel niet in punten om te zetten, verschillende ballen eindigde namelijk te makkelijk bij de tegenstander. Met een sterke serviceserie van Tirza, Laila en Nina werd nog even een stapje bijgezet, maar het mocht uiteindelijk niet baten, met 22-25 moest de eerste set uiteindelijk uit handen gegeven worden.

Tijd voor set twee, Jaimie mocht even plaats nemen op de bank waardoor Dorith haar aanvallende taak uit de eerste set weer mocht inruilen voor een spelverdelende functie. En met succes! De meiden streden gretig en met veel plezier! Rachel en Laila wisten verschillende ballen van de grond te houden, terwijl Tirza aan het net attent wist te blokkeren. Dit in combinatie met een aantal mooie serviceseries van Monne, Tirza en Rachel resulteerde al snel in een flinke voorspong die de meiden niet meer uit handen wilde geven. Met 25-23 was het dan zover! De eerste set voor de meiden van Vridos! Trots en blij stapte de meiden van het veld! Gefeliciteerd! Set drie en vier werden op dezelfde voet verder gespeeld, echter wist VIA tot twee keer toe in de slotfase van de set langszij te komen met een aantal mooie services. De setstanden van 24-26 en 23-25 zeggen echter genoeg en dus kunnen de meiden trots zijn op het geleverde spel! Spannende wedstrijden zijn immers het mooist om te spelen!

Kortom, een mooie en spannende wedstrijd! Maar lag het aan de invalsters of hebben de meiden gewoon zichzelf overtroffen? Ja vooral het laatste! Het contrast met vorige week tegen Atak’55 was groot, maar gezien de goede trainingen van afgelopen week niet geheel onverwacht! Het beloofd dus een mooi seizoen te worden! Volgende week starten de meiden hun derde competitiewedstrijd in Aalst tegen Podarwic MC 2, we zijn benieuwd…!

Speelster van de wedstrijd: Rachel Terlouw