/  MeisjesC   /  Vridos MC ondervind uitdaging in laatste competitiewedstrijd (2-3).

Vridos MC ondervind uitdaging in laatste competitiewedstrijd (2-3).

Dordrecht – Kampioen of niet, de tegenstanders van Next Volley Dordrecht MC 2 deden er alles aan om het seizoen van Vridos nog enigszins met een teleurstelling af te sluiten. Meteen toen de meiden aan kwamen in de Dijk van een sporthal werd al duidelijk dat het vandaag wat zou uitlopen…de wedstrijd ervoor was nog maar net begonnen en dus wachten in de kantine. Pas toen het avond geworden was konden de meiden dan eindelijk het veld op om nog net even in te slaan voordat de wedstrijd van start kon.

De eerste set deden de meiden er alles aan om er toch nog een mooie wedstrijd van te maken. En ja een leuke wedstrijd zou het worden, vol ongeloof dat de meiden van Dordrecht momenteel 5de staan streden de Giessenburgse meiden een spannende wedstrijd. Althans, vooral spannend of de service nu in of uit was, want de rest van het spel verliep vlekkeloos. De als spelverdeelsters gestarte Laila van Pelt en Naomi de Weerdt wisten netjes de rust te behouden en uit de soms misschien wat rommelige verdediging een mooie set-up te geven en zodoende kwam Vridos geregeld tot scoren! Was het niet dat er toch wat te veel punten weg gegeven werden op de service waardoor de meiden van Dordrecht eerder bij de 25 waren dan Vridos en zodoende dus de eerste set wisten binnen te halen (25-21).   Set twee en drie werden vervolgens beter gestreden, de coach van de tegenpartij werd nog fanatieker en geregeld wisten de meiden met hun service bepaalde speelster tot wanhoop te brengen. Wel beleef het tot het eind toe spannend door de weerbaarheid van de Dordtenaarsters en zeker omdat de meiden van Vridos de derde set nog nipt wisten af te pakken van de tegenstander was er hoop op een goede afloop (21-25, 24-26). Set vier verliep echter toch even wat anders, waar de meiden ondertussen hun bovenhandse service weer onder controle kregen verliep de verdediging wat minder oplettend waardoor er steeds meer paniekhandelingen gedaan moesten worden. Vridos kreeg de grip op de wedstrijd net te laat terug waardoor de tegenstanders met 25-22 recht kregen op een vijfde set. Over deze laatste set hebben we weinig te klagen! Het verliep voortreffelijk, de service gecontroleerd en de aanval in orde! Weer een winst dus voor de meiden van Vridos (9-15).

Een mooie laatste wedstrijd dus. Lekker veel uitdagingen en eindelijk wat weerstand! Het resultaat en het spel biedt goede vooruitzichten voor het komende seizoen, op naar meisjes B dus! Vanaf volgend seizoen zijn de meiden weer te bezichtigen in eigen huis! Hou het in de gaten!

Speelster van de wedstrijd: Laila van Pelt