/  MeisjesC   /  Vridos MC moet flinke eerste nederlaag slikken tegen Molenwiek ’74 (2-3).

Vridos MC moet flinke eerste nederlaag slikken tegen Molenwiek ’74 (2-3).

Nieuw-Lekkerland – Vrijdagavond 8 maart, iedereen in het dorp maakt zich op voor het weekend, maar voor het meisjes C team van Vridos is het tijd voor weer een wedstrijd. Vol vertrouwen en met een grote schare fans vertrekken de meiden met hun coach naar Nieuw-Lekkerland voor het treffen tegen Molenwiek ’74 MC 1. Zal het de meiden lukken om ook de zevende wedstrijd op rij te winnen? Het verschil op de ranglijst is groot en dus rekenen de meiden zich al lichtelijk rijk, het zou toch niet zo kunnen zijn dat we verliezen van de nummer 8?

Met een complete selectie beginnen de meiden dan eindelijk aan de warming-up, al snel wordt echter duidelijk dat het weer eens vrijdagavond is. De vermoeidheid speelt de meiden parten en de concentratie is verre van aanwezig. De eerste set starten de meiden daarom dan ook moeizaam, al snel staan de meiden, door scherp serveren van de tegenstander, op een 0-6 achterstand, tijd om opnieuw te beginnen. Het spel verbeterd licht, de pass verloopt nog niet helemaal vlekkeloos, maar door een aantal goede serviceseries van de meiden van Vridos en een aantal directe aanvallen van Renske weten de meiden aardig te volgen. Er gloort hoop, tijd dus voor wat extra aanvalskracht en dus worden Joelle en Celeste binnen de lijnen gebracht. Toch is de inzet van de Molenwieksters aanmerkelijk hoog en stuiten veel aanvallen op de gedreven tegenstander. Het blijft tot het eind spannend maar uiteindelijk weten de meiden van Molenwiek deze eerste set met 25-20 op hun naam te schrijven.

Dankzij de goede come back in de eerste set hebben de meiden vertrouwen in het vervolg. Het verlies was nog een beetje onwerkelijk maar één ding wisten ze zeker, dit mocht niet nog een keer gebeuren! De tweede set startte de meiden dan ook voortvarend! De service verliep vlekkeloos en er werd weer gekozen voor standaard oplossingen. Joelle en Renske maakte de aanvallen netjes af en ook in het achterveld werd er attent verdedigt. Resultaat: 25-14 winst voor de meiden van Vridos.

Set drie en vier vertoonde een soortgelijk spel als de eerste twee. De derde set verloren de meiden het weer op de concentratie en inzet van de tegenstanders uit Lekkerland, maar doordat de meiden het niet konden verkroppen waren ze vast besloten om de vierde set binnen te halen! Tijd dus voor een vijfde set (voor het eerst dit jaar), het zou toch niet gebeuren dat onze titelkandidaten hun eerste nederlaag van het jaar moeten incasseren? IJverig begonnen de meiden van Vridos aan de vijfde set, maar door het overweldigende aanmoedigen van het publiek van de tegenpartij begon deze steeds sterker in hun schoenen te staan terwijl de meiden van Vridos zich steeds meer ergerde aan het lawaai. En zo gebeurde waar menig speelster bang voor was, de succesvolle reeks van zes wedstrijden op rij werd onderbroken door de geweldig spelende meiden van Molenwiek’74…

Jammer! Maar terecht verloren, misschien zelf ook maar even goed ook. Eindelijk eens een tegenslag, hoe zwaar deze ook is. Het legt in ieder geval weer extra druk op de volgende wedstrijden. Zullen de meiden er zaterdag 23 maart weer in slagen om hun gewoonlijke niveau te halen en de tegenstanders Flits MC in eigen huis te verslaan? Nina de Groot zal als invalster in ieder geval weer aanwezig zijn om de meiden te ondersteunen in hun weg naar de top! Komt ze allen aanmoedigen om 13:45 in eigen huis!

Speelster van de wedstrijd: Joelle de Looff