Vridos

  /  MeisjesC   /  Vridos MC maakt zelfverzekerde start van het nieuwe seizoen (3-1).

Vridos MC maakt zelfverzekerde start van het nieuwe seizoen (3-1).

Hardinxveld – Afgelopen zaterdag hebben de meiden van Vridos Meisjes C hun eerste slag geslagen in de nieuwe competitie. In een degelijke wedstrijd tegen OKK’70 MC 1 werd mede door goed spel van Tirza Muilwijk en Laura de Looff de eerste punten binnen gehaald. Uiteindelijk moesten de meiden alleen de derde set uit handen geven, terwijl in de andere drie sets de meiden keer op keer een flinke achterstand wisten om te zetten in een mooie winst! Echter ondanks het goede resultaat hebben de meiden deze week toch een flinke aderlating moeten doen…

Eerder deze week…, grote ophef via sociale media en whatsapp, speelster naar speelster ontdaan van het grote en ernstige nieuws. Woensdagochtend kwam namelijk het bericht binnen, vanuit notabene Hardinxveld, dat de meest ervaren spelverdeelster en beste speelster van het NOJK de week ervoor, Dorith de Baat, door een flink ongeluk tijdens de schoolgymlessen zeer waarschijnlijk tot het eind van het seizoen uitgeschakeld is… Hoe nu verder…? Gelijk een afspraak gemaakt, een lief-en-leedcommissie opgezet en even voorafgaande aan de wedstrijd bij onze trouwe speelster langs. Als team laten we natuurlijk niemand vallen en andersom hopen we natuurlijk dat ze haar medespeelsters nog vaak zal kunnen steunen. Allereerst willen we Dorith veel sterkte wensen met het verdere herstel en hopen we dat ze snel weer aan kan sluiten.

Ondanks de ellende stond er zaterdag toch gewoon een officiele competitiewedstrijd op het programma, doelstellingen bijstellen of nog steeds gaan voor het hoogst haalbare? Op donderdagmiddag spoedoverleg met de coach en trainers van Vridos N6-1 en besloten om Ilse de Groot op te roepen en toe te voegen als reserve. Met succes! Haar rust bleek zaterdag duidelijk nodig te zijn in de spannende strijd tegen de grote meiden van OKK’70.

De eerste set begonnen de meiden met aanvalster Laura, Rachel en Monne en spelverdeelsters Jaimie, Tirza en Laila direct voortvarend en creerde ze door sterk serveren een mooie voorsprong. De Hardinxvelders lieten het er echt niet bij zitten, wisten zich goed te verzetten waardoor ze even langszij kwamen en Vridos tot wankelen leken te krijgen. Mede door de wissels van Linde en Ilse wisten de meiden zelfverzekerd zich te herpakken en zodoende met 25-20 de set in te lijsten. Het eerste punt van 2014 was een feit! In set twee, drie en vier gingen de meiden op dezelfde voet verder, OKK sloot weer aan maar de meiden van Vridos wisten keer op keer weer flink terug te komen. Zelfs de tweede set toen de meiden met 11-17 achter stonden werd uiteindelijk met 25-19 gewonnen.

Een mooie en solide wedstrijd dus, als de meiden het voor elkaar weten te krijgen om de goede periodes langer te laten duren kan het zo maar eens een prachtig seizoen worden! Wordt dus vervolgt! Volgende week strijden de meiden tegen de huidige nummer 1, Molenwiek’74 MC 2 in eigen huis om 13:30. We zijn benieuwd!

Speelster van de week: Laura de Looff (nouja eigenlijk natuurlijk Dorith…sterkte!)

Add Comment