Vridos

  /  MeisjesC   /  Vridos MC loopt uit op concurrentie na zesde winst op rij (4-0).

Vridos MC loopt uit op concurrentie na zesde winst op rij (4-0).

Giessenburg – Afgelopen zaterdag stond voor de meiden van Meisjes C alweer de zesde competitiewedstrijd van het jaar op het programma. De tegenstander uit Hardinxveld, OKK’70 MC 2 zou gezien de stand geen geduchte concurrent moeten zijn onze titelkandidaten, maar je weet het natuurlijk maar nooit! Door de skivakantie van vaste spelverdeelster Celeste Muilwijk werd er besloten om Jo-anne Stuij als vervangend spelverdeelster aan te wijzen en Nina de Groot (CMV N6) als reserve aanvalster uit te nodigen. Na een goede voorbereiding kon de wedstrijd om 13:45 dan eindelijk van start!

De eerste set werd door de meiden voortvarend begonnen, vaste spelverdeelsters Laila en Naomi hielden het spel goed onder controle en door de effectieve service werd de set stralend met 25-07 binnen gehaald! De ballen die OKK terug wist te spelen werden actief van de grond gehouden, waarbij zelfs een duik aan te pas kwam. De daaruit volgende set-up wisten de meiden vooral hard af te maken zonder dat daarbij ook maar enige onzekerheid bij aan te pas kwam.

De tweede set was echter even anders… vaste krachten Naomi en Renske mochten plaats nemen op de bank en dit was vanaf het begin direct te merken! De onzekerheid over de opstelling nam toe waardoor de meiden beetje bij beetje steeds meer fouten begonnen te maken. Na een time-out en bij de stand van 6-15 was het tijd om in te grijpen, de wissel Julia (uit) / Renske (in) zorgde voor extra vertrouwen bij de resterende vijf speelsters en terwijl Renske nog niet eens zozeer bij het spel betrokken was verliep het spel direct beter. Vridos zette de achtervolging succes vol in. Bij een stand van 23-22 was het toch tijd voor wat extra lengte aan het net en dus mocht Naomi de plaats van Laila als spelverdeelster over nemen. Met succes! De set werd uiteindelijk met 25-23 binnengehaald.

Na deze verrassende tweede set wisten de meiden dat het beter kon! Het vertrouwen kwam terug en de service verliep zeer effectief, Jo-anne mocht blijven spelverdelen en set-upper Laila nam weer even plaats als aanvalster! Het resultaat: ook deze twee sets werden mooi binnengehaald met respectievelijk 25-08 en 25-14.

Uiteindelijk dus weer een mooie stap gezet richting het kampioenschap terwijl de concurrentie bezig is om de meiden nog verder in het zadel te helpen. Zowel de nummer twee als nummer drie wisten niet tot winst te komen waardoor het verschil met de nummer twee Next Volley Dordrecht MC 2 momenteel al 7 punten bedraagt. Zal het de meiden volgende week lukken om ook op vrijdagavond scherp te blijven? Voordeel is wel dat de meiden al op vrijdagavond laat trainen dus wat dat betreft hebben ze een streepje voor op de tegenstander uit Nieuw-Lekkerland. Wordt dus vervolgd.

Speelster van de wedstrijd: Naomi de Weerdt

Add Comment