/  MeisjesC   /  Vridos MC koploper na derde winst op rij (4-0)

Vridos MC koploper na derde winst op rij (4-0)

Giessenburg – Terwijl menig speler in de regionale competities geniet van een welverdiende carnavalsvakantie was het voor de meiden van Vridos meisjes C een uitgelezen kans om de koppositie in de poule over te nemen. Zaterdag 9 februari stond namelijk de wedstrijd tegen King Software MC 2 op het programma en het doel was duidelijk, er moest en zou 5 punten gepakt moeten worden zodat de meiden met een wedstrijd minder de eerste plek konden op eisen. Zou het gaan lukken ondanks dat het team verre van compleet was? Tirza Muilwijk en Nina de Groot werden vanuit CMV N6 opgeroepen om de strijd mee te spelen en na een lange warming van bijna een uur kon de strijd om 16:15 dan eindelijk van start!

De meiden begonnen overtuigend aan de eerste set en al snel stonden ze met ruime cijfers voor, King Software leek gecharmeerd door de speelsters van Vridos. Het spel was echter nog niet eens zo geweldig, maar door een aantal mooie aanvallen van Renske Verschoor en een aantal attente blokkeeracties van Tirza Muilwijk wisten de meiden de stand steeds verder op te drijven. De meiden begonnen steeds meer te geloven in de eerste setwinst wat resulteerde in een steeds minder geconcentreerd spel. De wissel Joelle (uit) – Naomi (in) kon geen verandering brengen, maar gelukkig was de voorsprong groot genoeg en wist Vridos de eer aan zichzelf te houden (25-23).

De tweede set moest en zouden de meiden overtuigender spelen, Tirza en Joelle mochten even plaats nemen op de bank en Naomi de Weerdt mocht positie nemen als aanvalster. Het tempo ging omhoog, er werd uitzonderlijk actief verdedigt en de set-ups netjes verzorgt. Het resultaat: de tweede set werd met mooie cijfers gewonnen (25-14).

Tijd dus voor een derde set, de opstelling werd op een aantal punten flink gewijzigd: Naomi en Tirza mochten set-uppen, Laila van Pelt aanvallen en vaste spelverdeelster Celeste en verrassing van de dag Julia van Houwelingen mochten plaats nemen op de bank. King Software kwam echter sterk uit de start blokken en het vertrouwen van Vridos kreeg al gauw een flinke dauw. Steeds vaker gingen de meiden zoeken naar onbedoelde oplossingen, de service verliep ongeconcentreerd en de set-up eindigde telkens weer in een doortikbal. Een time-out kon het tij niet keren en King Software denderde verder naar de 25. Tijd dus voor verandering, bij een achterstand van 5-17 (!) werd spelverdeelster Tirza gewisseld voor haar zus Celeste om voor iets meer stabiliteit te zorgen. Vridos kwam wat terug, maar er bleek meer voor nodig om de set te beslissen. Speelster van de wedstrijd Julia mocht laten zien dat ze vandaag een wedstrijd kon beslissen en bij de stand van 8-18 werd ze met succes het veld ingebracht. De meiden wisten 10 punten op rij te scoren en ondanks één klein foutje van Naomi wisten de meiden uiteindelijk met 25-19 de set schitterend binnen te halen.

Om uiteindelijk de koppositie over te mogen nemen van Smash wilde de meiden ook de vierde set op hun naam zetten. Nina de Groot mocht na drie set eindelijk een keer rust nemen en ook Laila mocht na gedane arbeid even plaats nemen op de bank. Het vertrouwen van Vridos was in ieder geval weer hersteld, de set-ups van Naomi en Celeste verliepen netjes en eigenlijk was het meer een kwestie van tijd voordat de meiden deze set ook konden noteren. Een aantal mooie aanvallen van Renske en Joelle hielpen de stand verder omhoog terwijl Julia er alles aan deed om het veld schoon te houden. De wissel Laila (in) – Celeste (uit) bracht geen verandering in het spel en dus wist Vridos ook deze set te winnen (25-14).

Een zeer geslaagde middag dus voor de meiden van Vridos meisjes C waarbij ze getoond hebben dat ze de strijd om het kampioenschap aan durven en willen gaan. Zeker de comeback in de derde set getuigt van kwaliteit! Voorlopig kijken de meiden in ieder geval uit naar het treffen met Vollido volgende week om zodoende hopelijk de vierde wedstrijd op rij te kunnen winnen. Wordt dus vervolgt.

Speelster van de wedstrijd: Julia van Houwelingen