/  MeisjesC   /  Vridos MC boekt hoopvolle winst tegen WHV (4-0)

Vridos MC boekt hoopvolle winst tegen WHV (4-0)

Asperen – Zaterdag 15 december, daar sta je dan. te wachten langs de zijlijn, minuten tikken voorbij, dan maar even inspelen op een naast liggend veld. Nee hoor, ook daar worden we weer weggestuurd en dus weer terug naar waar het allemaal begon, Veld 3. Weer wachten, wachten en ja hoor, de op dat moment spelende teams besluiten rustig nog even een 5de set te spelen. Toch zijn de 7 meiden van Vridos MC vastbesloten om er een mooie dag van te maken, de sfeer is perfect en op een paar opgerekte enkelbanden kan niemand wachten op het eerste fluitsignaal. Na drie kwartier is het dan eindelijk zover, nog even inspelen, inslaan, serveren en andere formaliteiten vooraf en de strijd met de meiden van Wij Houden Vol kan beginnen.

Maar, de tegenstander doet hun naam eer aan.de eerste set weten de tegenstander goed vol te houden tegen onze eigen meiden. Of.komt het doordat Vridos zelf eigenlijk net niet helemaal consequent speelt? Een aantal services belanden over de achterlijn of in het net en ook met de aanval weten de talentvolle dames van Vridos het de volhoudende tegenstander niet al te moeilijk te maken. Voordeel is wel dat veel ballen weer terug komen en het aantal balcontacten per rally leerzaam hoog ligt. Toch weten de meiden door een paar goede snelle ballen van onder andere Naomi en Renske de set op hun naam te schrijven (23-25).

De winst smaakt naar meer en de opdracht was duidelijk, service verbeteren en de aanval mag feller! De eerste bal is meteen raak, Jo-anne Stuij weet uit een mooie set-up van Laila van Pelt een prachtige aanval te maken, enkelbanden en tegenstander trillen nog na maar het eerste punt is binnen! Het is het begin van een eenzijdige strijd waarin de tegenstander uit Asperen steeds moeilijker weet stand te houden. De tweede set weten de meiden zodoende succesvol in te lijven (14-25) en ook de derde set starten de meiden voortvarend. De bovenhandse service wordt ingeruild voor de meer tactische en veiligere onderhandse ballen en weer loopt Vridos ver voor op MHΛ, het lijkt wel of ze onderste boven zijn van het geweld van Vridos. De kersverse bankzitster Jo-anne wordt vervolgens gewisseld voor aanvoersters, spelverdeelster, cmv-coach en trainster Naomi de Weerdt en mag zodoende even het spel verdelen. Naomi wordt ondertussen even tactisch bijgepraat over de opstelling van de volgende set terwijl haar teamgenoten rustig aan ook de derde set weten te winnen.

Het doel van de vierde set is in ieder geval duidelijk, winnen! Niet het spel is belangrijk, dat ziet de coach toch niet meer, maar de punten en het resultaat moeten als bewijs van hun goede prestatie meegenomen worden naar Giessenburg. Onder leiding van plaatsvervangend coach Naomi weten de meiden ook de vierde set te winnen van de tot dan toe nog steeds volhoudende tegenstander uit Asperen en dus is de tweede vijfpunter van het seizoen binnen!

Een mooie, voor een coach misschien zelfs wel wat saaie wedstrijd die de meiden mooi in een winst hebben weten om te zetten. In ieder geval verdient, de meiden hebben goed gespeeld en dus mogen de meiden volgende week met de volste vertrouwen aantreden in de laatste wedstrijd van het jaar tegen de nummer 4, Volley2B.

Speelster van de wedstrijd: Jo-anne Stuij